Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Piatok je posledný termín na podanie žiadosti o ročné zúčtovanie dane

Kategória: Spravodajstvo

Termín na podanie žiadosti o ročné zúčtovanie dane z príjmu fyzických osôb sa nezadržateľne blíži.

Bratislava 13. februára (TASR) -  Zamestnanec, ktorý nemal v minulom roku iný príjem ako zo závislej činnosti a nechce daňové priznanie vypracovať a doručiť daňovému úradu sám, musí svojho zamestnávateľa požiadať o ročné zúčtovanie dane do piatka 15. februára. Povinnosť podať daňové priznanie majú všetky fyzické osoby, ktorých zdaniteľný príjem v roku 2018 prekročil sumu 1915,01 eura.
      "Ak mal zamestnanec viac zamestnávateľov, zúčtovanie robí posledný zamestnávateľ, u ktorého si zamestnanec uplatňoval nezdaniteľnú časť základu dane na daňovníka a daňový bonus," pripomenula hovorkyňa finančnej správy Drahomíra Adamčíková. V takom prípade musí zamestnanec k žiadosti priložiť aj potvrdenia o príjmoch od všetkých ostatných zamestnávateľov. Pokiaľ potvrdenie od ostatných zamestnávateľov nepredloží do 15. februára, musí podať daňové priznanie sám, napriek tomu, že o ročné zúčtovanie požiadal.
      Posledný termín na podanie daňového priznania, ako aj termín na vypracovanie ročného zúčtovania dane zamestnávateľom, je v tomto roku 1. apríl.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.