Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Obchodný prebytok eurozóny klesol vo februári na 4-mesačné minimum

Kategória: Spravodajstvo

Obchodný prebytok eurozóny vo februári klesol, pričom tempo poklesu bolo väčšie, než sa očakávalo.

Luxemburg 15. apríla (TASR) - Obchodný prebytok eurozóny vo februári klesol, pričom tempo poklesu bolo väčšie, než sa očakávalo. S odvolaním sa na dnešné údaje štatistického úradu Európskej únie Eurostat o tom informoval portál RTTNews.
      Prebytok zahraničného obchodu eurozóny na sezónne upravenej báze klesol vo februári na 20,2 miliardy eur z 22,8 miliardy eur v januári. Ekonómovia očakávali, že obchodný prebytok klesne na 21,5 miliardy eur. Najnovšia úroveň prebytku je najnižšia za posledné štyri mesiace. Export vzrástol vo februári medzimesačne o 0,7 %, dovoz sa však zvýšil až o 2,6 %.
      Na sezónne neupravenej báze dosiahol obchodný prebytok eurozóny vo februári 19 miliárd eur, zatiaľ čo vo februári minulého roka to bolo 20 miliárd eur. Opäť rástol vývoz aj dovoz, no rast dovozu bol zasa o niečo výraznejší. Zatiaľ čo vývoz vzrástol o 1 %, rast dovozu predstavoval 2 %.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.