Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Občania môžu nahlasovať daňové úniky na bezplatnej Zelenej linke

Kategória: Spravodajstvo

 V roku 2014 nahlásili občania na Zelenej linke finančnej správy takmer 300 podnetov, z nich takmer polovica poukazovala na daňové podvody, najmä na krátenie dane z príjmov a dane z pridanej hodnoty (DPH).

Bratislava 20. januára (TASR) - V roku 2014 nahlásili občania na Zelenej linke finančnej správy takmer 300 podnetov, z nich takmer polovica poukazovala na daňové podvody, najmä na krátenie dane z príjmov a dane z pridanej hodnoty (DPH). Zvyšok sa týkal najmä nezákonného dovozu liehu, tabaku, omamných a psychotropných látok, ale aj porušovania práv duševného vlastníctva. Na nedodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice upozornili v 63 prípadoch.
      "Zelená telefonická linka je bezplatná zo všetkých telefónnych sietí v Slovenskej republike a je určená pre všetkých, ktorí chcú oznámiť podozrenie z trestnej činnosti. Všetky podnety, a to vrátane anonymných, pracovníci finančnej správy prešetrujú," ubezpečila hovorkyňa Finančnej správy (FS) Patrícia Macíková.
      Podnety môže verejnosť aj naďalej nahlasovať z územia SR na bezplatnom telefónnom čísle 0800 110 110, ale aj e-mailom na oskufs@financnasprava.sk, alebo listom na Kriminálny úrad finančnej správy v Bratislave. "Platí sa len za telefonáty z mobilného telefónu, kedy občan musí volať na telefónne číslo 02/582 51 311 a za tento hovor zaplatí sadzbu volania do pevných sietí SR," upozornila hovorkyňa FS.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.