Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

O štátne e-schránky sa zaujíma štyrikrát viac ľudí ako vlani

Kategória: Spravodajstvo

Stále viac ľudí sa zaujíma o prácu so svojou štátnou e-schránkou.

Bratislava 12. júna (TASR) - Stále viac ľudí sa zaujíma o prácu so svojou štátnou e-schránkou. Telefonickú pomoc pri manipulácii s elektronickou schránkou totiž podľa Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby (NASES) využilo v tomto roku viac ako 25.000 ľudí. Na kontaktné centrum agentúry volá či píše podľa hovorkyne Lucie Makovej denne takmer tristo občanov, čo je o tretinu viac ako na začiatku roka a štyrikrát viac ako v rovnakom období minulého roka.
      "Kontaktné centrum poskytuje telefonický a online servis k práci s e-schránkami a portálom slovensko.sk," opísala Maková. Práve pre zvýšený záujem ľudí o poradenstvo k e-schránkam agentúra pristúpila podľa jej slov k predĺženiu času pre verejnosť. Cez pracovné dni sa ľudia operátorom dovolajú do 18.00 h a v stredu až do 21.00 h.
      "Chceli sme vyjsť v ústrety aj viac zaneprázdneným občanom, ktorým je pohodlnejšie vybaviť si podobné záležitosti vo večerných hodinách," vysvetlil generálny riaditeľ NASES Norbert Molnár.
      Pracovníci kontaktného centra pritom väčšinou riešia požiadavky spojené s prácou v elektronickej schránke, alebo pomáhajú ľuďom s inštaláciou programov potrebných na vstup do schránky či elektronické podpisovanie. Operátori zároveň radia aj s orientáciou na portáli slovensko.sk.
      "Okrem klasických požiadaviek sa však často objavujú aj sťažnosti, ktoré sú nad rámec kompetencií NASES," dodala Maková. Ľudia žiadajú podľa jej slov napríklad právne poradenstvo v susedských sporoch či rady pri majetkovom vysporiadaní, snažia sa riešiť reklamácie kúpeného tovaru alebo podvody pri internetovom predaji.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.