Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Niektoré bločky sa nedajú prihlásiť do lotérie

Kategória: Spravodajstvo

Dôvodom je nesprávne uvedený daňový kód elektronickej registračnej pokladnice

BRATISLAVA 27. septembra (SITA) - Niektoré bločky sa nedajú prihlásiť do bločkovej lotérie. Ako informovala finančná správa, dôvodom je nesprávne uvedený daňový kód elektronickej registračnej pokladnice (DKP). "Od spustenia lotérie sme celkovo od občanov prijali 854 podnetov na preverenie pravosti bločkov či na prevádzky, kde občania blok nedostali," uviedla

Finančná správa rieši v súčasnosti stovky prípadov, kedy sa občanom nepodarilo registrovať do lotérie. "Pri registrácii zistili, že DKP je neplatné. Dôvod môže byť okrem iného aj pochybenie na strane servisnej organizácie. Našli sme aj prípady, v ktorých pochybením servisnej organizácie došlo k zámene výrobných čísel pokladníc," dodala správa. Tá odporúča podnikateľom, aby zabezpečili kontrolu správnosti uvedených údajov.

"V prípade, ak podnikateľ zistí nesúlad medzi výrobným číslom umiestneným na pokladnici a číslom uvedeným v knihe pokladnice, ako aj v prípade nesúladu DKP a iných údajov zapísaných v knihe pokladnice a vo fiškálnej pamäti, odporúčame zabezpečiť zjednanie nápravy," konštatuje finančná správa.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.