Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Nezákonný dovoz streliva

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: FR SR Zdroj: FR SR

Na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom zaznamenali príslušníci finančnej správy prípad nezákonného dovozu streliva. Išlo o 100 kusov nábojov do loveckých zbraní.

Príslušníci finančnej správy z Pobočky colného úradu Vyšné Nemecké odhalili prípad nezákonného dovozu streliva. To bolo nájdené počas colnej kontroly batožinového priestoru osobného vozidla. Niekoľko druhov nábojov do loveckých zbraní sa nachádzalo v igelitovej taške v priestore pri rezervnom kolese. Celkovo sa vo vozidle nachádzalo 100 kusov nábojov.

Podozrenie z možného spáchania trestného činu bolo oznámené orgánom činným v trestnom konaní a prípad bol z dôvodu vecnej a miestnej príslušnosti postúpený Okresnému riaditeľstvu Policajného zboru v Michalovciach, Odboru kriminálnej polície.

Colný úrad upozorňuje cestujúcich, že na neobchodný dovoz a vývoz zbraní a streliva sa vzťahujú zákazy a obmedzenia. Každý, kto vyváža, dováža alebo vykonáva prevoz zbrane alebo streliva do zbraní cez vonkajšiu hranicu Európskej únie, je povinný túto skutočnosť oznámiť policajným a colným orgánom, ktoré vykonávajú na hraničnom priechode pasovú a colnú kontrolu. Zároveň je povinný predložiť zbrojný sprievodný list alebo zbrojný pas. Ide najmä o zbrane lovecké, športové, štartovacie, predvádzacie a pod.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.