Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Náklady úveru by mali byť v reklamách čitateľnejšie

Kategória: Spravodajstvo

Informácia o ročnej percentuálnej miere nákladov spotrebiteľského úveru by mala byť v pomere k celej reklame výrazne odlíšená veľkosťou a tvarom písma

BRATISLAVA 26. marca (SITA) - Ľudia by mali podľa poslancov Národnej rady SR za KDH mať presné, jasné a objektívne informácie o spotrebiteľských úveroch. Pavol Abrhan, Pavol Hrušovský, Monika Gibalová a Martin Fronc (všetci KDH), preto predložili návrh novely zákona o spotrebiteľských úveroch. Rozpravou k tomuto zákonu poslanci ukončili deviaty deň 16. schôdze Národnej rady (NR) SR.

Novelou chceli predkladatelia docieliť to, aby firmy poskytujúce spomínaný typ úverov museli v každej reklame alebo v každej ponuke, ktorá obsahuje úrokovú sadzbu alebo akýkoľvek údaj týkajúci sa nákladov spotrebiteľa spojených so spotrebiteľským úverom, dostatočne zreteľne, jasne, zrozumiteľne a čitateľne výšku ročnej percentuálnej miery nákladov. Účelom navrhovaného znenia je zvýšenie miery ochrany spotrebiteľa. Hlasovať o tomto, ale aj o ďalších prerokovaných bodoch budú poslanci v stredu dopoludnia. Desiaty rokovací deň poslanci otvoria trojicou právnych noriem, ktoré predkladá nezaradený poslanec Alojz Hlina.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.