Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Najrozšírenejšími benefitmi firiem sú stravné lístky, notebook a mobil

Kategória: Spravodajstvo

Najrozšírenejšími benefitmi firiem na Slovensku sú stravné lístky, notebook či mobilný telefón na osobné účely.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Najrozšírenejšími benefitmi firiem na Slovensku sú stravné lístky, notebook či mobilný telefón na osobné účely. Vyplynulo to z prieskumu spoločnosti Generali.
      Firmy na Slovensku sa však začínajú benefitmi intenzívnejšie starať o zdravie svojich zamestnancov. Čoraz viac zamestnávateľov do benefitov zahŕňa poistenie pre prípad choroby, úrazu či životné poistenie.
      "Na Slovensku prevládajú hmatateľné benefity, ktoré vidí zamestnanec okamžite na svojej výplatnej páske, či na nižšom účte za telefón. Až 95 % firiem v západných krajinách však láka zamestnancov na pridanú hodnotu, ktorú nevidí zamestnanec síce ihneď, ale pri nečakanej životnej situácii ho takýto benefit finančne zabezpečí. Firmy platia zamestnancom životné poistenie. U nás sa za benefit pokladá napríklad aj notebook, čo osobne považujem za pracovný nástroj a nie zamestnaneckú výhodu," uviedol dnes na stretnutí s novinármi v Bratislave Marián Zelko z poisťovne Generali.
      Spoločnostiam sa týmto spôsobom podľa neho môže podariť prilákať a udržať viac mladých zamestnancov, ktorým záleží čoraz viac na takejto forme benefitov.
      Nepeňažné benefity sú výhodné nielen pre zamestnancov, ale aj pre samotné firmy. Nepodliehajú totiž zdaneniu a dajú sa platiť zo Sociálneho fondu.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.