Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Na podanie kontrolného výkazu zostáva posledný deň

Kategória: Spravodajstvo

Mesační platcovia DPH majú na podanie kontrolného výkazu a daňového priznania k DPH posledný deň. Doteraz daniari prijali takmer 72 tis. kontrolných výkazov.

BRATISLAVA 25. marca (SITA) - Mesační platcovia dane z pridanej hodnoty (DPH) majú na podanie daňového priznania k DPH aj kontrolného výkazu DPH posledný deň. Oba dokumenty majú pritom podnikatelia poslať na finančnú správu elektronicky. Do utorňajšieho rána prijali daniari takmer 72 tis. kontrolných výkazov a takmer 85 tis. daňových priznaní k DPH. "Podnikatelia majú čas na podanie oboch dokumentov do dnešnej polnoci," informovala v utorok finančná správa.

Na elektronické podanie výkazu môžu podľa daniarov podnikatelia využiť portál finančnej správy, aplikáciu eDane Java v.2014 alebo aplikáciu eDane Windows. "Posledná menovaná možnosť je určená predovšetkým firmám, ktorých kontrolné výkazy majú viac ako 100 tis. riadkov, teda v mesiaci vystavili alebo prijali viac ako 100 tis. faktúr," uviedli daniari.

© 2014, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.