Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Na darovanie 2 % zostávajú zamestnancom posledné dva dni

Kategória: Spravodajstvo

Zoznam prijímateľov podielu zaplatenej dane je zverejnený na internetovej stránke Notárskej komory SR www.notar.sk.

BRATISLAVA 29. apríla (SITA) - Zamestnanci, ktorým zamestnávateľ vykonal ročné zúčtovanie, môžu poukázať 2 % resp. 3 % zaplatenej dane už len do konca apríla. Upozorňuje na to Finančné riaditeľstvo SR, podľa ktorého môžu zamestnanci poukázať podiel zo zaplatenej dane prostredníctvom osobitného tlačiva, ktorého vzor je zverejnený na stránke finančnej správy.

Fyzické osoby môžu v tomto roku poukázať 2 % zo zaplatenej dane, resp. 3 %, ak ide o daňovníka, ktorý v roku 2012 vykonával dobrovoľnícku činnosť, a to najmenej 40 hodín. Takýto daňovník pritom musí predložiť písomné potvrdenie o výkone dobrovoľníckej činnosti podľa zákona o dobrovoľníctve. "Ak sa zamestnanec rozhodol poukázať sumu 2 alebo 3 % zaplatenej dane, predloží miestne príslušnému daňovému úradu vyhlásenie a potvrdenie o zaplatení dane," uvádza finančné riaditeľstvo.

Dve, resp. tri percentá môže darovať daňovník v prípade, že za minulý rok zaplatil daň vo výške najmenej 3,32 eura. "Daňovník môže poslať peniaze len jednému prijímateľov, podmienkou je, že nemôže mať povolený odklad platenia dane a ani povolenie platenia dane v splátkach," upozorňujú daniari. Zoznam prijímateľov podielu zaplatenej dane je zverejnený na internetovej stránke Notárskej komory SR www.notar.sk.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.