Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Kurz eura ďalej klesá

Kategória: Spravodajstvo

Spoločná európska mena dnes oslabila oproti väčšine hlavných svetových mien. Kurz eura voči doláru sa už priblížil k 11,5-ročné minimu

Londýn 6. marca (TASR) - Spoločná európska mena dnes oslabila oproti väčšine hlavných svetových mien. Kurz eura voči doláru sa už priblížil k 11,5-ročné minimu. Dôvodmi sú výrazné rozdiely vo výkone americkej ekonomiky a ekonomiky eurozóny, ako aj rozhodnutie Európskej centrálnej banky (ECB) začať masívne tlačenie peňazí, ktoré stlačilo výnosy z portugalských, talianskych aj španielskych dlhopisov. Informovali o tom agentúry Reuters, AP a RTTNews.
      Obchodníci teraz vyčkávajú na údaje o vývoji nezamestnanosti v USA, ktoré úrady vo Washingtone zverejnia dnes popoludní.
      Kurz eura sa medzitým prepadol oproti doláru na 1,0963 USD/EUR, čo je takmer 11,5-ročné minimum, a oproti britskej libre klesol na 0,7211 GBP/EUR, prvýkrát od decembra 2007. Euro oslabilo aj voči japonskému jenu na 131,72 JPY/EUR.
      Európska mena zamierila smerom nadol vlani v máji, keď americká ekonomika začala výrazne zrýchľovať, zatiaľ čo tempo rastu eurozóny sa pohybovalo len tesne nad nulou.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.