Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Kontroly v Trnavskom kraji zistili pochybenia u obchodníkov

Kategória: Spravodajstvo

Takmer polovica kontrolovaných obchodných prevádzok v Trnavskom kraji v posledných dňoch vykázala porušenie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice.

BRATISLAVA 24. júna (SITA) - Správne používanie elektronickej registračnej pokladnice robí obchodníkom stále problém. Potvrdzujú to aj kontroly trnavských colníkov v ich regióne z posledných dní, počas ktorých si posvietili na takmer 50 obchodníkov. Takmer polovica z nich porušila zákon o používaní elektronickej registračnej pokladnice, konštatuje finančná správa.

Do kontrol boli zapojení colníci z Trnavy, Senice, Skalice, Piešťan, Galanty a Veľkého Medera. Počas štyroch dní vykonávali kontroly po celom Trnavskom kraji. Skontrolovali 49 prevádzok, pričom porušenie zákona bolo zistené v 21 z nich. Najčastejším porušením zákona zo strany obchodníkov bolo nevyobrazenie vzorového pokladničného dokladu pre kupujúcich, nezaevidovanie tržby v pokladnici, nevydanie pokladničného dokladu či vydanie pokladničného dokladu, ktorý však nespĺňal náležitosti zákona. 

U niektorých prevádzkovateľov podľa hovorkyne Colného úradu Trnava Ivety Švárnej zistili kontrolóri i viacnásobné porušenia. Na mieste colníci uložili obchodníkom pokuty v celkovej výške 2 630 eur. "Trnavskí colníci v takýchto kontrolách intenzívne pokračujú po celom území Trnavského kraja a nie je vylúčené, že sa vrátia i na skontrolované miesta," dodala Švárna.

© 2014, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.