Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Japonská vláda chce znížiť firemné dane

Kategória: Spravodajstvo

Zníženie daní s cieľom podporiť kapitálové výdavky je súčasťou rozsiahlych reforiem v záujme oživenia ekonomiky.

TOKIO 9. júna (SITA, Reuters) - Japonská vláda na jeseň rozhodne o znížení daní s cieľom povzbudiť firmy, aby zväčšili kapitálové výdavky. Povedal to v nedeľu premiér krajiny Šinzo Abe. Plán zníženia daní je súčasťou rozsiahlych reforiem v záujme oživenia ekonomiky po takmer dvoch rokoch stagnácie. Vláda bude okrem toho pracovať na legislatíve s cieľom zrušiť reguláciu brzdiacu výskum vo firmách a investície, konštatoval premiér.

Tieto opatrenia budú ďalším príspevkom k sérii krokov, ktoré vláda zverejnila minulý týždeň v rámci náčrtu svojej stratégie rastu. Súčasťou tejto stratégie je vytvorenie špeciálnych ekonomických zón na prilákanie zahraničných podnikov. Abe povedal, že jeho vláda predloží druhú časť stratégie rastu, vrátane zníženia daní, na jeseň, kedy sa parlament opäť stretne po voľbách do hornej komory, ktoré budú 21. júla.

V súvislosti s nedávnymi turbulenciami na trhu a prudkým poklesom cien akcií na tokijskej burze Abe povedal, že nebude komentovať každodenné pohyby na trhu. Zdôraznil však, že jeho opatrenia v rámci ekonomickej politiky už vedú k zlepšeniu produkcie a tvorbe pracovných miest.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.