Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Impact Inkubátor podporí mladých podnikateľov, šancu majú najmä ženy

Kategória: Spravodajstvo

Začínajúci mladí podnikatelia či malé tímy môžu využiť nový inkubačný a vzdelávací program pre startupy Impact Inkubátor.

Bratislava 8. júna (TASR) - Začínajúci mladí podnikatelia či malé tímy môžu využiť nový inkubačný a vzdelávací program pre startupy Impact Inkubátor. Trojmesačná séria 15 workshopov je zameraná na intenzívny rozvoj mladých projektov s cieľom napomôcť zvýšiť ich šance na úspech a dlhodobú udržateľnosť. 
      "Impact Inkubátor poskytne od septembra možnosť rozbehnúť biznis približne 15 projektom vybraným odbornou komisiou. Prihlásené startupy by už v tom čase mali mať prvých zákazníkov a aspoň približnú predstavu o svojom mieste na trhu. To im umožní získané vedomosti aplikovať priamo na svoj reálny projekt a ukončiť inkubátor s dlhodobou perspektívou do budúcnosti," uviedol spoluzakladateľ a riaditeľ Impact HUB Bratislava Branislav Šmidt. 
      Inkubátor ašpirujúcim mladým podnikateľom pomôže vytvoriť udržateľný biznis plán a získať základy napríklad v oblasti legislatívy, marketingu či účtovníctva. Predovšetkým je však zameraný na schopnosť kriticky vyhodnotiť samotné zameranie svojho biznisu a jeho trhový potenciál. Jednotlivé workshopy vedú odborníci a ľudia z praxe, ako aj skúsení biznismeni, ktorí úspešne rozbehli viaceré projekty a firmy. 
      Podľa Šmidta šancu majú všetky kvalitné nápady a perspektívne projekty. Pôjde najmä o startupy, ktoré aktívne riešia podnikanie s pozitívnym spoločenským dopadom. Zároveň by chcel, aby sa v čo najväčšej miere zapojili ženy – startupistky.
      Práve podpora podnikateliek a mladých podnikateľov je oblasťou, ktorej sa dlhodobo venuje aj Nadácia VÚB. "Žien podnikateliek je v porovnaní s mužmi na Slovensku len polovičný počet. Ich nižší podnikateľský potenciál vyplýva zo slabšieho vnímania príležitostí, ženy sú vo všeobecnosti opatrnejšie a menej si v biznise veria. Podľa našich skúseností je to však predovšetkým dôsledok nedostatku skúseností a chýbajúceho systému vzdelávania. Aj preto radi pomáhame projektom ako Impact Inkubátor, ktorý mladým ľuďom s kvalitnými nápadmi umožňuje vstúpiť do sveta podnikania sebavedomo a s výhľadom dlhodobého úspechu," uviedla zástupkyňa generálneho riaditeľa VÚB banky Elena Kohútiková.Všetky práva vyhradené.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.