Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

FS odhalila za posledný rok šesť prípadov nelegálneho dovozu fluórovaných plynov

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: TASR

Kriminálny úrad Finančnej správy (FS) SR za posledný rok odhalil a vyšetroval spolu šesť trestných činov týkajúcich sa nezákonného dovozu fluórovaných skleníkových plynov (trifluór, tetrafluór a pentafluóretán).

Bratislava 14. augusta (TASR) -  Celkovo našli a zaistili 1061,7 kilogramu takýchto plynov v jednorazových tlakových nádobách. Ich dovoz je na územie EÚ zakázaný od roku 2007, informovala v piatok FS.
      "Tlakové nádoby nezákonne doviezli osoby z územia Ukrajiny a boli určené nielen pre domáci, ale aj pre zahraničný čierny trh, a to prevažne do autoservisov," uviedla hovorkyňa FS Ivana Skokanová. Voči piatim osobám, ktoré prechovávali jednorazové tlakové nádoby obsahujúce skleníkové plyny, vyšetrovateľ vzniesol obvinenie z trestného činu neoprávnenej výroby a nakladania s látkami poškodzujúcimi ozónovú vrstvu. Osoby boli vyhostené z územia Slovenskej republiky. V šiestom prípade išlo o neznámeho páchateľa.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.