Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Francúzsko mení plány v oblasti zdaňovania firiem

Kategória: Spravodajstvo

V nedeľu to vyhlásil francúzsky minister financií Pierre Moscovici

PARÍŽ 7. októbra (SITA, Reuters) - Francúzsko nezavedie plánovanú novú daň pre firmy, ktorú kritizovali predstavitelia podnikateľskej sféry. Namiesto toho sa v krajine zvýšia existujúce dane. V nedeľu to vyhlásil francúzsky minister financií Pierre Moscovici.

Vláda minulý mesiac v rozpočte na rok 2014 oznámila zmenu v zdaňovaní firiem. Vláda chcela zrušiť rovnú daň pre firmy, ktorú platili okrem ďalších daní a nahradiť ju daňou založenou na zdaňovaní prevádzkového zisku. Táto daň mala do rozpočtu priniesť 2,5 mld. eur. Nová daň "nebude", uviedol však Moscovici. "Čo navrhujeme je... dočasné zvýšenie (existujúcej) dane pre firmy," povedal minister. Tieto plány bude vláda podľa Moscoviciho ešte konzultovať s predstaviteľmi firiem.

Minister zároveň znova uistil, že vláda má za cieľ do konca roka znížiť nezamestnanosť. Moscovici zároveň vyjadril nádej, že ekonomika porastie výraznejšie než o predpokladaných 0,1 % v tomto roku a 0,9 % v budúcom. Štatistický úrad v krajine predpokladá, že hrubý domáci produkt krajiny v tomto roku posilní o 0,2 % a miera nezamestnanosti by sa na konci roka mala ustáliť na úrovni 11 %.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.