Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Francúzska milionárska daň sa bude týkať všetkých spoločností

Kategória: Spravodajstvo

 

 

 

Nové opatrenie sa bude týkať všetkých spoločností, ktoré vyplácajú mzdy nad 1 mil. eur.

 

 

 

PARÍŽ 2. apríla (SITA, Reuters) - Francúzska revidovaná superdaň z príjmov nad 1 mil. eur sa bude týkať všetkých spoločností. Povedal to v utorok predstaviteľ kancelárie francúzskeho predsedu vlády. Vystúpil tak pred médiami po tom, ako sa objavili diskusie, či sa bude nová daň vzťahovať aj na futbalové kluby. Ich prípad však osobitne nespomenul. "Nové opatrenie sa bude týkať všetkých spoločností, ktoré vyplácajú mzdy nad 1 mil. eur," povedal nemenovaný predstaviteľ.

Francúzsky prezident Francois Hollande minulý týždeň predstavil revidovanú verziu dane, ktorá sa má vzťahovať priamo na firmy vyplácajúce najvyššie platy, po tom, ako francúzsky najvyšší súd zamietol pôvodný plán uvaliť milionársku daň na jednotlivcov. Odôvodnil to tým, že takýto odvod by bol neférový, keďže všetky ostatné dane z príjmu vo Francúzsku sa odvádzajú zo zárobku domácností, a nie jednotlivcov.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.