Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Firmy sa môžu prihlásiť do súťaže o najlepšiu kanceláriu roka

Kategória: Spravodajstvo

Počas 40 rokov v zamestnaní strávi človek vo svojej práci viac ako celých deväť rokov. Realitno-poradenská spoločnosť CBRE Slovensko poukázala na to, že v kanceláriách či v inom pracovnom prostredí trávia ľudia veľkú časť svojho produktívneho života, preto je jeho kvalita čoraz dôležitejšia.

Bratislava 1. júna (TASR) – Počas 40 rokov v zamestnaní strávi človek vo svojej práci viac ako celých deväť rokov. Realitno-poradenská spoločnosť CBRE Slovensko poukázala na to, že v kanceláriách či v inom pracovnom prostredí trávia ľudia veľkú časť svojho produktívneho života, preto je jeho kvalita čoraz dôležitejšia. Najzaujímavejšie pracovné prostredie sa rozhodla nájsť prostredníctvom súťaže Office roka, ktorá štartuje dnes.
      Zmeny v pracovnom prostredí podľa poradenskej firmy odrážajú modernú dobu, v ktorej ľudia žijú. Reflektujú najmä na mladú generáciu, ktorá má rozdielny prístup k pracovným i osobným hodnotám, ako to bolo v minulosti, ale aj na masívny nárast používania moderných technológií.
      "Novodobé pracoviská sa často spájajú s prácou z domu, s úsporou nákladov, kanceláriou bez papiera, štrukturálnym znižovaním počtu využívaných priestorov a ich lepším využitím. Vyznačujú sa najmä efektivitou, stimuláciou spolupráce medzi zamestnancami, ich vyššou aktivitou i vzájomnou interaktivitou," opísal výkonný riaditeľ spoločnosti Tomáš Hegedűš.
      V snahe podporovať výraznejšie zmeny v pracovnom prostredí na Slovensku vyhlásila spoločnosť súťaž Office roka. Jej cieľom je ukázať a vyhodnotiť najzaujímavejšie pracovné prostredia firiem, ktoré pôsobia v SR.
      "Prostredníctvom tejto súťaže chceme predstaviť filozofiu, hodnoty a nové trendy v úspešných spoločnostiach, ktoré sa snažia o vytváranie inšpiratívneho, kreatívneho a zdravého pracovného prostredia. Ukážeme firmy, ktoré už dnes pracujú inak," priblížil Hegedűš. Na Slovensku ide o pilotný projekt, ktorý prvýkrát štartuje práve dnes. Zámerom je vytvoriť tradíciu a pokračovať v nej každý rok.
      Office roka bude mať tento rok dve súťažné kategórie. Hlavnou kategóriou bude súťaž o najkrajšiu či najinšpiratívnejšiu kanceláriu, druhou súťaž o najreprezentatívnejšiu firemnú zasadačku. Víťazov oboch kategórií spomedzi prihlásených firiem vyberie odborná porota, ktorá bude zložená zo zástupcov organizátorov, partnerov súťaže a architektov.
      Do súťaže sa môže prihlásiť ktorákoľvek firma pôsobiaca na Slovensku, a to registráciou na webovej stránke súťaže a zaslaním súťažných fotografií svojich pracovných priestorov. Registrácia bude prebiehať od 1. júna až do konca septembra. V októbri budú známi finalisti v oboch kategóriách a v novembri vyhlásia víťazov.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.