Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Finančná správa zverejňuje ďalšie zoznamy

Kategória: Spravodajstvo

Na portáli finančnej správy je dostupný už aj zoznam daňových subjektov s výškou vyrubenej dane z príjmov právnickej osoby, a tiež zoznam daňových subjektov s výškou uplatneného nadmerného odpočtu.

Bratislava 3. júla (TASR) -  V zmysle platnej legislatívy ich finančná správa zverejnila do konca júna. Zoznamy bude pravidelne štvrťročne aktualizovať.
      K doteraz zverejňovaným zoznamom ako napríklad k zoznamu daňových subjektov registrovaných pre DPH, platiteľov DPH i k zoznamu daňových dlžníkov pribudli ďalšie dva. Ide o zoznam daňových subjektov s výškou vyrubenej dane z príjmov právnickej osoby alebo dodatočne vyrubenej dane z príjmov právnickej osoby, alebo daňovej straty právnickej osoby a zoznam daňových subjektov s výškou uplatneného nadmerného odpočtu a s výškou priznanej vlastnej daňovej povinnosti.
      Zoznam daňových subjektov s výškou uplatneného nadmerného odpočtu a s výškou priznanej vlastnej daňovej povinnosti bude finančná správa aktualizovať vždy do konca každého štvrťroka kalendárneho roka na základe daňových priznaní k dani z pridanej hodnoty podaných v predchádzajúcom kalendárnom štvrťroku. Aktuálny zoznam teda vychádza z daňových priznaní podaných v 1. štvrťroku 2018.
      TASR informovala Ivana Skokanová, hovorkyňa finančnej správy.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.