Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Finančná správa eviduje dlžoby za vyše 2,1 mld. eur

Kategória: Spravodajstvo

Na zozname dlžníkov finančnej správy na clách a daniach bolo ku koncu minulého roka vyše 5 tisíc daňových subjektov.

BRATISLAVA 21. júla (SITA) - Daňové úrady evidovali ku koncu minulého roka dlžoby na daniach a cle v miliardách eur. Vyplýva to zo zoznamu dlžníkov zverejneného finančnou správou, do ktorého sú zaradené fyzické osoby s daňovým nedoplatkom vyše 17 tisíc eur a právnické osoby vyše 170 tisíc eur a pri ktorých nezaniklo právo na vymáhanie dlžnej sumy. Koncom roka tak bolo v dlžníckych zoznamoch 5 007 subjektov s dlžnou sumou 2,155 mld. eur.

“Oproti roku 2012 nastal mierny posun k lepšiemu. Vtedy štátu dlhovalo 5 508 fyzických aj právnických osôb 2,157 mld. eur,” konštatuje vo vyhlásení finančná správa. Zoznam je zverejnený na je internetovom portáli. Je na ňom zverejnené meno a priezvisko fyzickej osoby, jej trvalý pobyt alebo miesto podnikania, ak je odlišné od trvalého pobytu, obchodné meno alebo názov právnickej osoby a jej sídlo a suma daňových nedoplatkov.

© 2014, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.