Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Experti si vymieňali skúsenosti o nových trendoch v pašovaní cigariet

Kategória: Spravodajstvo

Nelegálnemu obchodovaniu s tabakovými výrobkami sa venovala jubilejná 20. konferencia Task Group Cigerette v Bratislave, ktorá sa dnes končí.

Bratislava 15. októbra (TASR) – Nelegálnemu obchodovaniu s tabakovými výrobkami sa venovala jubilejná 20. konferencia Task Group Cigerette v Bratislave, ktorá sa dnes končí. Experti na boj s pašerákmi cigariet si počas štyroch dní konania konferencie (12.-15. 10.) vymieňali skúsenosti, prehodnotili nové trendy v pašovaní cigariet v jednotlivých krajinách, ako aj na území celej Európskej únie (EÚ).
      "Cieľom konferencie bolo nájsť a presadiť nové efektívne nástroje v boji proti nelegálnemu obchodovaniu s tabakovými výrobkami, redukovať ponuku pašovaných cigariet na vnútornom trhu EÚ a posilniť spoluprácu zložiek so zástupcami legálnych producentov tabakových výrobkov," informovala TASR hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Patrícia Macíková. 
      Na konferencii sa zúčastnili experti z Interpolu, Europolu, Svetovej colnej organizácie (WCO), Hraničnej podpory misie pre Moldavsko a Ukrajinu (EUBAM) a ďalších. Vzhľadom na účasť odborníkov z tejto špecifickej oblasti a úroveň organizácie, patrí k prestížnym udalostiam na európskej úrovni. Organizátorom je každoročne Európsky úrad pre boj proti podvodom (OLAF). Slovensko ako hostiteľská krajina malo početné zastúpenie expertov z Prezídia policajného zboru, Finančného riaditeľstva SR a Kriminálneho úradu finančnej správy.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.