Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Európski odborári chcú podporu zamestnanosti a udržateľný energetický systém

Kategória: Spravodajstvo

Novým prezidentom Európskej odborovej konfederácie (EOK) sa stal Rudy de Leeuw.

Bratislava 2. októbra (TASR) – Novým prezidentom Európskej odborovej konfederácie (EOK) sa stal Rudy de Leeuw. Rozhodli o tom delegáti na 13. kongrese európskych odborárov v Paríži. Zároveň prijali Akčný plán na najbližšie štyri roky, v ktorom zadefinovali priority a programové ciele EOK.
      TASR o tom informovala hovorkyňa Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Martina Nemethová. Slovenskí odborári sa kongresu zúčastnili tiež.
      "Cieľom európskych odborov je presadzovať taký ekonomický model Európskej únie (EÚ), ktorý rešpektuje ľudí a životné prostredie. Iba silná ekonomika slúžiaca ľuďom a tvorba kvalitných pracovných miest prispejú k budovaniu lepšej spoločnej Európy," priblížila Nemethová.
      K tomu by mala podľa odborárov prispieť aj dlhodobá požiadavka EOK na investičný program vo výške 2 % hrubého domáceho produktu (HDP) ročne na ďalších desať rokov, na tvorbu kvalitných pracovných miest a rozvoj udržateľného energetického systému a splniť tak sociálne, ekonomické a environmentálne výzvy.
      Delegáti kongresu sa zhodli aj na podpore požiadavky na spravodlivé zdaňovanie a boj proti daňovým únikom. EOK preto podporuje zavedenie dane z finančných transakcií v celej únii.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.