Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Duálne vzdelávanie predstavia firmy na diskusnom fóre

Kategória: Spravodajstvo

Duálne vzdelávanie a učebné miesta pre ďalší školský rok predstavia žiarske firmy na Fóre o duálnom vzdelávaní.

Žiar nad Hronom 8. februára (TASR) - Duálne vzdelávanie a učebné miesta pre ďalší školský rok predstavia žiarske firmy na Fóre o duálnom vzdelávaní. Podujatie určené pre základné školy a verejnosť sa uskutoční v stredu (10.2.) od 13.00 do 15.00 h v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom.
      Podujatie organizujú firmy združenia InTech Žiar nad Hronom z.p.o., Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) a Súkromná stredná odborná škola technická v Žiari nad Hronom (SSOŠT). Jej riaditeľka Beata Tóthová informovala, že na fóre získajú základné školy i ďalší záujemcovia dôležité informácie o systéme a možnostiach duálneho vzdelávania, ako aj o aktuálnom postupe pri prihlasovaní žiakov.
      Tóthová ďalej uviedla, že firmy zo Žiaru nad Hronom, Zvolena, Kremnice, Žarnovice a z Banskej Štiavnice predstavia učebné miesta v strojárskych, elektrotechnických a hutníckych odboroch pre školský rok 2016/17, ktoré ponúkajú v spolupráci so žiarskou SSOŠT.
      "Fóra sa okrem zástupcov základných škôl z okolitých okresov zúčastnia aj zástupcovia odborov školstva mestských úradov, zástupcovia centier pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, priemyselných firiem, ktoré boli pre poskytovanie duálneho vzdelávania certifikované, SOPK, a tiež ďalších stredných odborných škôl z regiónu," dodala Tóthová.
      Firmy združenia InTech a SSOŠT, ktoré majú s poskytovaním duálneho vzdelávania viac ako sedemročné skúsenosti a realizujú ho aj podľa nového zákona o odbornom vzdelávaní, chcú podľa jej slov realizáciou Fóra prispieť k jeho väčšiemu rozšíreniu v regióne, a tým aj k ďalšiemu rozvoju školstva a priemyslu na strednom Slovensku.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.