Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

DSS vlani zmenilo 12,7 tisíca sporiteľov

Kategória: Spravodajstvo

Sociálna poisťovňa pritom vlani vydala takmer 14,4 tisíc akceptačných listov, ktoré sú potrebné na zmenu správcu penzijných úspor.

BRATISLAVA 26. januára (SITA) - Dôchodkovú správcovskú spoločnosť (DSS) počas minulého roka zmenilo takmer 12,7 tisíc sporiteľov. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder. Poisťovňa pritom vlani vydala takmer 14,4 tisíc akceptačných listov, ktoré sú potrebné na zmenu správcu penzijných úspor.

Akceptačný list vydala Sociálna poisťovňa 11 osobám za poplatok 16 eur. Išlo totiž o sporiteľov, ktorí boli v tomto systéme menej ako jeden rok, resp. menej ako jeden rok uplynul od toho, ako naposledy zmenili dôchodkového správcu. Zvyšné akceptačné listy vystavila poisťovňa bezplatne. Vo fondoch DSS si v súčasnosti sporí na svoju penziu približne 1,45 mil. osôb. 

Od začiatku roka 2009 je možné zmeniť dôchodkovú správcovskú spoločnosť kedykoľvek. Pri zmene DSS je pritom potrebný akceptačný list, ktorý vydáva Sociálna poisťovňa. Ide o potvrdenie o tom, že sporiteľ splnil podmienky na bezplatnú zmenu DSS alebo za vydanie tohto potvrdenia zaplatil 16 eur. V súčasnosti je pritom bezplatná zmena dôchodkovej spoločnosti možná v ročných intervaloch.

© 2014, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.