Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Dnes je na daňovom úrade v Bratislave pre vybrané subjekty deň otvorených dverí

Kategória: Spravodajstvo

V priestoroch Daňového úradu v Bratislave na Radlinského 37 sa dnes uskutoční už tradičný deň otvorených dverí určený pre firmy, ktoré od 1. januára tohto roku prešli pod jeho správu.

Bratislava 4. februára (TASR) - V priestoroch Daňového úradu v Bratislave na Radlinského 37 sa dnes uskutoční už tradičný deň otvorených dverí určený pre firmy, ktoré od 1. januára tohto roku prešli pod jeho správu. Ide o spoločnosti s ročným obratom nad 40 miliónov eur, celkom je ich na Slovensku okolo 700. Ako povedala TASR hovorkyňa finančnej správy (FS) Patrícia Macíková, cieľom stretnutia je priblížiť chod inštitúcie podnikateľom, ktorí menia miestnu príslušnosť.
      "Stretnutie má odbúrať strach z tejto zmeny. Chceme tiež upozorniť na silnú stránku úradu, keďže je prioritne zameraný na oblasť medzinárodného zdaňovania a transferového oceňovania. V tejto oblasti disponuje vysokokvalitnými odborníkmi. Primárnym cieľom je však zvýšenie dobrovoľných povinností daňových subjektov," objasnila Macíková.
      Noví klienti sa zoznámia so spôsobom komunikácie s úradom, postupom pri vybavovaní žiadostí, podaní, spôsobom výkonu daňových kontrol a taktiež aj špecifikami kontroly v oblasti medzinárodného zdaňovania. Bonusom podľa hovorkyne FS bude prezentácia na špecifickú tému - Dokumentácia transferového oceňovania a transakcie v transferovom oceňovaní.
      Daňový úrad pre vybrané daňové subjekty má celoslovenskú pôsobnosť a deň otvorených dverí organizuje od svojho vzniku v roku 2013. Za posledné dva roky vykazuje mimoriadne výsledky. Celkový objem nálezov na dani z príjmov dosiahol výšku 55,8 milióna eur, z toho viac ako polovicu (28,7 milióna eur) tvorila daň z titulu transferového oceňovania. Zadržané nadmerné odpočty na dani z pridanej hodnoty boli vo výške 12,3 milióna eur.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.