Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Dlhodobý rast ekonomiky podporia najmä reformy v štátoch eurozóny

Kategória: Spravodajstvo

Európska centrálna banka (ECB) nemôže sama prostredníctvom menovej politiky podporovať dlhodobý rast ekonomiky eurozóny, uviedol dnes člen Rady guvernérov ECB Jens Weidmann.

Frankfurt nad Mohanom 24. novembra (TASR) - Európska centrálna banka (ECB) nemôže sama prostredníctvom menovej politiky podporovať dlhodobý rast ekonomiky eurozóny, uviedol dnes člen Rady guvernérov ECB Jens Weidmann. Podľa neho sú na to potrebné najmä reformy zo strany národných štátov. Informovala o tom agentúra AP.
      Weidmann, ktorý je zároveň prezidentom nemeckej centrálnej banky, uviedol, že nízke úrokové sadzby a stimulačné opatrenia ECB môžu krátkodobo podporiť dopyt, no v prípade dlhodobého rastu je potrebná podpora aj od jednotlivých štátov.
      Ako dodal, dlhodobý rast bude závisieť najmä od ich ochoty znížiť bariéry pre investície, a to najmä obmedzením byrokracie a zjednodušením pravidiel v oblasti prijímania zamestnancov a ich prepúšťania. Jeho vyjadrenie nasledovalo len pár dní potom, ako prezident ECB Mario Draghi oznámil, že banka je pripravená urobiť ešte viac na podporu ekonomiky, ak doterajšie opatrenia nebudú mať požadovaný efekt.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.