Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Deň daňovej slobody na Slovensku pripadne tento rok na 6. jún

Kategória: Spravodajstvo

Občania na Slovensku budú tento rok pracovať na odvod daní pre štát 156 dní, čo je o osem dní viac ako v uplynulom roku.

Bratislava 9. februára (TASR) – Občania na Slovensku budú tento rok pracovať na odvod daní pre štát 156 dní, čo je o osem dní viac ako v uplynulom roku. Podľa poradenskej spoločnosti Deloitte pripadne tzv. deň daňovej slobody v roku 2017 na 6. jún.
      Približne rovnakú dobu budú pracovať na odvod daní pre štát aj daňovníci v Španielsku (155 dní) alebo Írsku (159). Najmenej dní práce pre štát pripadne tento rok na občanov v Bulharsku (122) a Rumunsku (125). Naopak, najviac na daňovníkov vo Francúzsku (209), Dánsku (210), Belgicku (212) a v Luxembursku (272).
      Deň daňovej slobody predstavuje podľa Deloitte jednoduchú, laicky zrozumiteľnú reprezentáciu daňovej záťaže v ekonomike. Metóda, ktorá sa používa na výpočet dňa daňovej slobody, rozdeľuje rok na dve časti v pomere zodpovedajúcom podielu celkových daňových príjmov a čistého národného dôchodku.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.