Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Daňovníci podali elektronicky 170 tis. daňových priznaní

Kategória: Spravodajstvo

Celkovo finančná správa eviduje za prvé tri mesiace roka už 2,2 milióna elektronických dokumentov.

BRATISLAVA 1. apríla (SITA) - Finančná správa zaevidovala približne 170 tisíc daňových priznaní za rok 2013, ktoré občania a firmy podali elektronicky. Ako pripomenula hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, pre platiteľov DPH bola táto povinnosť po prvýkrát len v elektronickej forme, no ako konštatovala, úspešne to zvládli. Na finančnú správu daňovníci elektronicky poslali 100 691 daňových priznaní na daň z príjmu právnických osôb a 66 954 daňových priznaní na daň z príjmu fyzických osôb, typ B.

Celkovo finančná správa eviduje za prvé tri mesiace tohto roka už 2,2 milióna elektronických dokumentov. Podľa Macíkovej je to viac podaní, ako v predchádzajúcich obdobiach za celý rok. Pripomína, že najbližší termín na elektronické podávanie dokumentov je 25. apríl 2014. Do tohto dátumu je potrebné, aby všetci platitelia DPH podali kontrolný výkaz aj daňové priznanie. Po prvýkrát sa to dotkne aj štvrťročných platiteľov DPH.

© 2014, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.