Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Daňové subjekty dostali upozornenie na nesplnenie si povinnosti

Kategória: Spravodajstvo

Finančná správa rozposlala ďalšie softwarningové upozornenie.

Bratislava 3. októbra (TASR) -  Tentoraz tým daňovým subjektom, ktoré nepodali daňové priznanie k dani z príjmu právnických osôb za rok 2017 v stanovenej lehote. Oznámenie bolo odoslané približne 50.000 daňovým subjektom.
      Takmer 90 % daňových subjektov si splnilo povinnosť podať daňové priznanie k dani z príjmov v stanovenej lehote. Obchodným spoločnostiam, teda právnickým osobám, ktoré tak nespravili, poslala finančná správa softwarningové upozornenie na nepodanie daňového priznania k dani z príjmov za zdaňovacie obdobie 2017 v lehote. V upozornení ich zároveň vyzvala na podanie daňového priznania – v zmysle zákona elektronicky prostredníctvom štruktúrovaného platného tlačiva. 
      Podľa hovorkyne finančnej správy Ivany Skokanovej softwarningové upozornenia posiela správa už od konca minulého roka. Pravidelne zasiela do elektronických schránok na portáli finančnej správy napríklad upozornenia na zistené rozdiely medzi kontrolným výkazom DPH a daňovým priznaním k DPH, na previazanosť nálezov z kontrol na DPH na daň z príjmu právnických osôb, na daňový nedoplatok, ale napríklad aj ako upozornenie na posledný deň splatnosti daňovej pohľadávky evidovanej na spotrebnej dani z elektriny, uhlia, zemného plynu, tabakových výrobkov, minerálneho oleja, liehu, piva či vína.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.