Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Daňové príjmy v Nemecku v auguste klesli

Kategória: Spravodajstvo

Daňové príjmy v Nemecku sa v auguste znížili o 2,4 % na 40,25 mld. eur. V piatok o tom informovalo nemecké ministerstvo financií

BERLÍN 20. septembra (SITA, Reuters) - Daňové príjmy v Nemecku, v auguste klesli. Stalo sa tak prvýkrát od mája 2012. V piatok o tom informovalo nemecké ministerstvo financií. Daňové príjmy v Nemecku sa v auguste znížili o 2,4 % na 40,25 mld. eur. Dôvodom poklesu majú byť jednorazové efekty, vrátane príspevkov do fondov EÚ. Silnejšia súkromná spotreba a vyššia zamestnanosť v krajine síce zvýšila daňové príjmy v auguste o 3,5 %, no prostriedky, ktoré Nemecko odviedlo do fondov EÚ v sledovanom období vzrástli o 15,8 %. Zvýraznil sa aj pokles v oblasti daní, ktoré odviedli podniky.

"Nemecká ekonomika sa naďalej zotavuje," uviedlo ministerstvo. "V aktuálnom kvartáli však rast ekonomickej aktivity bude pravdepodobne pomalší ako v druhom kvartáli. Výsledok v druhom štvrťroku bol však vyšší v dôsledku vplyvu počasia," uviedlo ministerstvo. Nemecká ekonomika v druhom kvartáli posilnila o 0,7 %. V prvom kvartáli bol rast nemeckej ekonomiky iba mierny a na konci minulého roka hospodárstvo krajiny oslabilo.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.