Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Daniari predĺžia cez víkend úradné hodiny call centra

Kategória: Spravodajstvo

Finančná správa predĺži počas nadchádzajúceho víkendu fungovanie call centra. Operátori budú na linkách od 8:00 hod. do 16:00 hod.

BRATISLAVA 28. marca (SITA) - Finančná správa počas nadchádzajúceho víkendu predĺži úradné hodiny call centra. Operátori tak budú na linkách k dispozícii v čase od 8:00 do 16:00 hod. "Finančná správa predlžuje fungovanie call centra v súvislosti s blížiacim sa termínom na podanie daňového priznania na daň z príjmu za rok 2013. Firmy a občania ho majú povinnosť podať do 31. marca 2014," informovali v piatok daniari.

V posledný deň na podanie daňového priznania, teda v pondelok 31. marca 2014, sa taktiež predĺžia úradné hodiny na všetkých daňových úradoch, ich pobočkách a aj kontaktných miestach. Pracovníci úradov budú v pondelok preberať od občanov a podnikateľov daňové priznania až do 19:00 hod. 

Ako ďalej pripomenuli daniari, podnikatelia, ktorí sú platiteľmi dane z pridanej hodnoty, musia od začiatku tohto roka posielať dokumenty na finančnú správu len elektronicky. Toto pravidlo tak platí aj v prípade daňových priznaní na daň z príjmov. "Do štvrtku 27. marca nám poslali približne 60 tis. daňových priznaní pre právnické osoby a takmer 45 tis. priznaní na daň z príjmu fyzických osôb typu B," informovala finančná správa. 

Daňové priznanie k dani z príjmov za zdaňovacie obdobie minulého roka je povinná podať každá fyzická osoba, ak jej zdaniteľné príjmy v roku 2013 presiahli sumu 1 867,97 eura. Základná lehota na podanie daňového priznania je stanovená na 31. marca, čo tento rok pripadá na pondelok. V tejto lehote je daňovník povinný aj vyrubenú daň zaplatiť. Fyzické ako aj právnické osoby si v tomto roku môžu termín na podanie daňového priznania posunúť, a to na základe oznámenia o tri, respektíve šesť mesiacov v prípade, ak majú za minulý rok aj príjmy zo zdrojov v zahraničí.

© 2014, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.