Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Daniari očakávajú ešte viac ako 700 daňových priznaní

Kategória: Spravodajstvo

O odklad lehoty na podanie daňového priznania do konca septembra požiadalo 733 daňovníkov

BRATISLAVA 24. septembra (SITA) - Finančná správa očakáva ku koncu septembra tohto roka posledných 733 daňových priznaní. Takmer 21 tis. daňovníkov v tomto roku oznámilo odklad lehoty na podanie daňového priznania o tri mesiace a viac ako 700 z nich si lehotu predĺžilo o ďalšie tri mesiace, teda až do konca septembra. Uviedla to hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Podľa Macíkovej si lehotu na podanie daňového priznania mohol odložiť v tomto roku občan či podnikateľ, ktorého súčasťou príjmov sú príjmy plynúce zo zdrojov v zahraničí. "Daňovníci si mohli predĺžiť lehotu na podanie daňového priznania najviac o tri kalendárne mesiace. Predĺženú lehotu bolo možné v odôvodnených prípadoch opätovne predĺžiť o ďalšie tri kalendárne mesiace, teda spolu o pol roka a to na základe žiadosti, podanej príslušnému správcovi dane," uvádza Macíková.

O predĺženie lehoty na podanie daňového priznania podľa daniarov požiadalo vyše 850 fyzických a právnických osôb, pričom daňové úrady vyhoveli 733 subjektom, z čoho bolo 692 fyzických osôb a v 41 prípadoch išlo o právnickú osobu.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.