Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Cez aplikáciu FS už zákazníci overili viac ako 600.000 pokladničných dokladov

Kategória: Spravodajstvo

Aplikáciu Finančnej správy (FS) SR Over doklad už využíva viac ako 28.000 ľudí a počet overených dokladov z elektronických registračných pokladníc napojených na systém FS (eKasa) prekročil 600.000.

Bratislava 5. júna (TASR) –  Počas pandémie ochorenia COVID-19 počet užívateľov aplikácie vzrástol o 4000, informovala o tom v piatok FS.
      "Overených bolo celkovo 606.489 pokladničných dokladov vydaných v systéme eKasa. Finančná správa overila za tento rok už takmer 16.000 podnetov od občanov. Väčšina z nich odkazovala na bločky vydané v offline režime a doklady boli doevidované v zákonnej lehote. V približne troch stovkách prípadov však išlo o podnety na kontrolu," uviedla hovorkyňa FS SR Ivana Skokanová.
      S pomocou aplikácie si zákazník môže overiť pravosť pokladničných dokladov a nahlasovať finančnej správe falošné bločky. FS tak napríklad identifikovala aj prevádzku, ktorá evidovala tržby v starej elektronickej pokladnici, a nie cez eKasu.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.