Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Časť daňového úradu v Košiciach sa presťahuje pre formaldehyd

Kategória: Spravodajstvo

Finančná spáva zdôvodnila presťahovanie zamestnancov Daňového úradu Košice na Rozvojovej ulici v záujme ich zdravia. Zamestnanci sa sťažovali na zdravotné problémy.

BRATISLAVA 12. decembra (SITA) - Finančná správa presťahuje časť zamestnancov Daňového úradu Košice na Rozvojovej ulici do budovy na Tomášikovej ulici. Dôvodom sú sťažnosti pracovníkov na zdravotné problémy pre výskyt formaldehydu. "Pre vedenie inštitúcie je zdravie zamestnancov prioritou, a preto sa sťahovanie začne v nasledujúcich týždňoch. Na začiatok sa do priestorov daňového úradu na Tomášikovej ulici presťahuje 120 zamestnancov," informovala vo štvrtok hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. Ostatní sa premiestnia v rámci budovy, do kancelárii, kde doteraz sídlila súkromná firma. Zamestnanci tejto firmy sa na žiadne zdravotné problémy nesťažovali.

"V minulých mesiacoch sa na tomto daňovom úrade uskutočnilo viacero meraní. Namerané hodnoty formaldehydu boli vždy podlimitné až hraničné v porovnaní s normou. Napriek tomu sťažnosti zamestnancov na zdravotné problémy neustávali. Pracovníci ich pripisujú nevyhovujúcemu technickému stavu budovy," dodala Macíková. Vedenie finančnej správy situáciu konzultovalo s príslušnými inštitúciami. K sťahovaniu sa mohli vyjadriť aj samotní zamestnanci. Ich postoj je jednoznačný, chcú z budovy odísť a vedenie ich požiadavke vyhovelo. 

Do budovy na Rozvojovej ulici v Košiciach sa pracovníci daňového úradu presťahovali počas bývalej vlády. "Súčasné vedenie finančnej správy aj napriek možným ekonomickým či právnym dôsledkom uprednostnilo zdravie zamestnancov a následne bude rokovať o znížení ceny nájmu v tejto budove," uzavrela Macíková.

© 2013, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.