Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Aplikácia VRP 2 s novinkami

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: FR SR Zdroj: FR SR

Aplikácia VRP 2 prešla od jej spustenia 1. júla viacerými aktualizáciami v snahe zdokonaliť jej funkcionality tak, aby čo najlepšie slúžila jej používateľom. Najnovšie sme nasadili do VRP 2 formát PDF pre 80/58mm tlačiarne ako aj možnosť filtrácie pokladničných dokladov od roku 2015. Finančná správa stále pracuje na zdokonalení aplikácie.

Druhý mesiac je podnikateľským subjektom prístupná bezplatná aplikácia finančnej správy VRP 2 na evidenciu tržieb. V snahe zdokonaliť ju pre používateľov sme už viackrát pristúpili k vylepšeniam jej funkcionalít. Najnovšie sme nasadili formát PDF pre 80/58mm tlačiarne ako aj možnosť filtrácie pokladničných dokladov od roku 2015. Takisto sme upravili duplicitné vytváranie faktúr a nastavili minimálnu hodnotu faktúry či paragónu na 0,01 eur. Pri evidencii paragónu je už možné zadať číslo s viac ako troma číslicami.

Finančná správa sa zaoberá podnetmi používateľov a pracuje na zdokonalení VRP 2. V riešení je podpora POS terminálov aj rozšírenie cenovo dostupných mobilných tlačiarní. Momentálne je podporovaných sedem - Star S220i, Star SM-T300i, Zonerich AB-330M, Bixolon SPP-R200II, Bixolon SPP-R200III, Cashino PTP-II a POS-5805DD (ZJiang/ExVan). V prípade problémov s tlačou na tlačiarňach, ktoré nie sú uvedené, odporúčame podnikateľom, aby kontaktovali predajcu, od ktorého si tlačové riešenie zaobstarali. Úpravu riešenia musí urobiť on, prípadne je možné prejsť na iné fungujúce tlačové riešenie pre VRP 2.

Aplikáciu VRP 2 sme sprístupnili 1. júla, kedy nadobudla účinnosť novela zákona o cenách. Jej cieľom je obmedziť obeh jednocentových a dvojcentových mincí na Slovensku. Nová aplikácia má funkciu zaokrúhľovania, ktorou nedisponuje doterajšia aplikácia Pokladnica. V platnosti však zatiaľ zostávajú obidve. Finančná správa vyzýva používateľov, aby postupne prešli na VRP 2. Všetky informácie o novej aplikácii nájdete na špecializovanej podstránke na portáli FS. Nápomocné je aj naše call centrum na tel. čísle 048/43 17 222.

Logo Virtuálnej registračnej pokladnice 2


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.