Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Absolútnym víťazom Študentskej podnikateľskej ceny sa stal Dušan Matuška

Kategória: Spravodajstvo

 Absolútnym víťazom a zároveň nominantom Slovenska na celosvetovú súťaž Global Student Entrepreneur Award sa stal Dušan Matuška, s. r. o. Octago.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Absolútnym víťazom a zároveň nominantom Slovenska na celosvetovú súťaž Global Student Entrepreneur Award sa stal Dušan Matuška, s. r. o. Octago. Víťaza a celkové výsledky celoslovenského projektu "Študentská podnikateľská cena 2015" vyhlásili dnes v Bratislave. 
      Zmyslom podnikania spoločnosti Octago je ponúkať ľuďom možnosť aktívneho pohybu. Budujú ihriská na cvičenie s vlastnou váhou v mestách a na súkromných pozemkoch. Ľudia sa tam môžu stretávať, zmysluplne prežiť svoj voľný čas a navzájom sa posúvať vpred. Aby neboli firmou, ktorá tieto ihriská len stavia, ponúkajú popri tom možnosť aktívnej workout dovolenky v zahraničí, pravidelných tréningov pre verejnosť, workshopy na školách pre mládež a workout vystúpenia. Projekt OCTAGO vznikol v roku 2014. Primárne bola firma zameraná len na výstavbu ihrísk, no dnes už chcú oblasť cvičenia s vlastnou váhou podchytiť globálnejšie. V polovici novembra už bude stáť ich deviate ihrisko. Tri z toho sú v Chorvátsku a jedno v Rakúsku. V lete 2015 sa im podarilo zorganizovať v Chorvátsku dva turnusy workout kempov. V roku 2016 plánujú štyri letné turnusy,  dva jarné a dva jesenné. V rámci výstavby je ich cieľom spolupráca s developérmi a firmami budujúcimi montované domy a chcú ponúkať ihriská ako benefit k nim.
      Projekt "Študentská podnikateľská cena 2015" organizovala mimovládna organizácia Junior Chamber International-Slovakia (JCI-Slovensko) a spoluvyhlasovateľom bol dvojtýždenník Profit. 
      Ako povedal pre TASR výkonný predseda JCI-Slovensko Marián Meško, cieľom projektu je podporovať študentov v tom, aby pracovali na svojom podnikateľskom sne už počas školy a zároveň ho začali počas štúdia aj realizovať. Hlavnou úlohou projektu je ukázať širokej verejnosti, že je možné zvládnuť budovať svoju firmu už počas vysokej školy (VŠ) a získavať nové vedomosti a zručnosti štúdiom na VŠ. Pridaná hodnota je taktiež v určitom návode, ako zvyšovať zamestnanosť absolventov VŠ v SR. Zároveň títo absolventi, respektíve v súčasnosti študenti sú potenciálnymi zamestnávateľmi ďalších obyvateľov z rôznych regiónov Slovenska. 
      Svetové finále súťaže sa uskutoční v máji 2016 v Thajsku.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.