Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Regionálnu značku Hont udelili ďalším piatim výrobkom

Kategória: Spravodajstvo

Ponuka produktov označených regionálnou značkou Hont sa rozšírila o ďalšie výrobky.

Prenčov 10. marca (TASR) - Ponuka produktov označených regionálnou značkou Hont sa rozšírila o ďalšie výrobky. Občianske združenie Zlatá cesta udelilo v uplynulom období túto značku ďalším piatim výrobkom.
      Je medzi nimi agátový med, zmiešaný kvetový med a medovina od Kataríny Babkovej z Leseníc, drevené svietniky od Mária Bačíka z Prenčova, škvarkové pagáče a škvarkové pagáče plnené slivkovým lekvárom od Kristíny Horváthovej z Kamenných Kosíh. Elena Palkovičová z Hontianskych Nemiec získala značku na dekoratívne medovníky a Peter Pišák z Veľkého Krtíša na agátový včelí med. 
      "V súčasnosti má túto značku už 35 výrobkov a jedno ubytovacie a stravovacie zariadenie," priblížila Janka Bačíková z občianskeho združenia Zlatá cesta a zároveň koordinátorka regionálneho značenia v rámci Banskobystrického samosprávneho kraja. 
      Udelenie značky prinesie výrobcovi či poskytovateľovi služieb propagáciu doma i mimo hraníc Hontu, spoluprácu s inými regiónmi v rámci Slovenska či účasť na významných akciách v kraji a v rámci celej SR.
      Bonusom pre predajcov je napríklad aj to, že ich výrobky ponúkajú v jednom z banskoštiavnických obchodov. Jeho majiteľ, ktorý má certifikované dva výrobky, ponúka verejnosti aj ostatné výrobky so značkou Regionálny produkt Hont.
      Certifikované výrobky ponúkajú aj v informačnej kancelárii v Dudinciach či v niektorých hoteloch. V pláne sú podľa Bačíkovej aj ďalšie obchody a prevádzky, kde by sa ľudia mali k certifikovaným výrobkom dostať. 
      "Certifikovaným výrobcom pomáhame aj tým, že ich pozývame na rôzne výstavy," podotkla Bačíková s tým, že výhodou pre nich je aj to, že na podujatiach v regióne nemusia platiť za prenájmy.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.