Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Registrácia manželov pri prenájme bytu v bezpodielovom vlastníctve manželov

Dátum: Rubrika: Naša poradňa

Vlastníme trojizbový byt, ktorý máme v bezpodielovom vlastníctve manželov. Tento byt sme od 1. apríla 2009 začali prenajímať na základe uzatvorenej nájomnej zmluvy, v ktorej je ako prenajímateľ uvedený jeden manžel a nie obidvaja manželia. Vzniká povinnosť registrácie podľa zákona o správe daní obidvom manželom alebo len toho, ktorý je uvedený v nájomnej zmluve? Ako sa budú tieto príjmy dosiahnuté z nájomného zdaňovať podľa zákona o dani z príjmov? Môžeme si tieto príjmy rozdeliť medzi manželov, aj napriek tomu, že nebudeme registrovaní obidvaja?


Vlastníme trojizbový byt, ktorý máme v bezpodielovom vlastníctve manželov. Tento byt sme od 1. apríla 2009 začali prenajímať na základe uzatvorenej nájomnej zmluvy, v ktorej je ako prenajímateľ uvedený jeden manžel a nie obidvaja manželia.

Vzniká povinnosť registrácie podľa zákona o správe daní obidvom manželom alebo len toho, ktorý je uvedený v nájomnej zmluve? Ako sa budú tieto príjmy dosiahnuté z nájomného zdaňovať podľa zákona o dani z príjmov? Môžeme si tieto príjmy rozdeliť medzi manželov, aj napriek tomu, že nebudeme registrovaní obidvaja?

S účinnosťou od 1. septembra 2007 vo veci postupu pri registrácii podľa § 31 ods. 2 zákona č. 511/1992 Zb
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály