Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Uvedenie sumy z dobropisu v kontrolnom výkaze

Dátum: Rubrika: Poradňa

Naša obchodná spoločnosť zaplatila spoločnosti predávajúcej nábytok za návrh kuchyne čiastku 50 eur s DPH, spoločnosť nám vydala doklad z registračnej pokladnice na uvedenú čiastku, t. j. 50 eur s DPH v mesiaci apríl 2015. Sumu 50 eur uvedieme v kontrolnom výkaze v časti B.3. za mesiac apríl 2015. V mesiaci máj 2015 nám dodali tovar – kuchyňu a mali sme zaplatiť za uvedený tovar 268,96 eur, ale na tom istom bločku z registračnej pokladnice nám odpočítali sumu 50 eur za návrh kuchyne. Zaplatili sme teda iba sumu 218,96 €.

  • Máme uviesť čiastku 218,96 eur, čo je výsledná sumu na bločku z registračnej pokladnice, do kontrolného výkazu v časti B.3.? Alebo máme vyňať čiastku vo výške 50 eur z bločku, ku ktorému nemáme dobropis, a uviesť to do časti C.2. kontrolného výkazu k DPH?

V tomto prípade ide o poskytnutie zľavy pri predaji kuchyne z dôvodu predošlého obstarania návrhu kuchyne. V súlade s § 2 písm. p) ods. 3 zákona č. 289/2008 Z. z. o používaní elektronickej registračnej pokladnice a o zmene a doplnení zákona Sl

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály