Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Registrácia platiteľa DPH

Dátum: Rubrika: Poradňa

Česká spoločnosť premiestňuje tovar do skladu na Slovensku s cieľom jeho spracovania, triedenia a balenia. V sklade na území SR na náklady českej spoločnosti bude prebiehať špeciálne triedenie a balenie výrobkov. Následne bude tovar predaný nemeckej spoločnosti registrovanej na Slovensku podľa § 5 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. (ďalej len „zákon o DPH“). Tovar neopustí územie Slovenska pri predaji. Česká spoločnosť má len tohto jedného odberateľa na Slovensku.

Môže česká spoločnosť využiť zjednodušený režim, tzv. call of stock, podľa § 69 ods. 6 zákona o DPH (t. j. či sú splnené všetky podmienky uvedené v § 11a zákona o DPH) alebo sa musí registrovať podľa § 5 zákona o DPH (z dôvodu nadobudnutia tovaru v tuzemsku podľa § 11 zákona o DPH) a následne predávať tovar nemeckej firme podľa § 69 ods. 1 zákona o DPH?

Podľa § 11a ods. 1 zákona o DPH „premiestnenie tovaru, ktorý je odoslaný alebo prepravený do tuzemska z iného členského štátu zahraničnou osobou identifikovanou pre daň v inom členskom štáte alebo na jej účet a ktorý je umiestnený v tuzemsku v sklade na účel následného dodania tovaru jedinému platit

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály