Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Príspevková organizácia v postavení platiteľa DPH

Dátum: Rubrika: Poradňa

Príspevková organizácia zriadená mestom má hlavnú a vedľajšiu (podnikateľskú) činnosť. Jej hlavná činnosť je športová činnosť, t. j. stará sa o rozvoj, prosperitu a ochranu záujmov svojich členov a zamestnancov, pričom im poskytujeme odbornú poradenskú a servisnú službu; vytvára ekonomické, materiálno-technické, personálne a odborné podmienky na telovýchovnú činnosť organizácie; organizuje a zabezpečuje širokú paletu telovýchovných, športových a turistických činností; zabezpečuje tvorbu a rast vlastných finančných zdrojov a zodpovedá za ich čo najracionálnejšie využitie; buduje, prevádzkuje a udržiava svoje, ako aj jej zverené telovýchovné a turizmu účelovo zriadené prostriedky a zariadenia. Uvedená organizácia je registrovaná ako platiteľ DPH z podnikateľskej činnosti.

Považuje sa táto príspevková organizácia ako celok za platiteľa DPH? Keď vystaví faktúry z hlavnej činnosti, musí uviesť na faktúrach IČ DPH, aj keď nie je platiteľom DPH z tejto činnosti? Pri dotáciách sa považuje za platiteľa DPH aj v prípade, keď dotáciu dostane na hlavnú činnosť?

Vedľajšie činnosti – prevádzkovanie športových zariadení, prevádzkovanie zariadení slúžiacich na regeneráciu a rekondíciu, ubytovacie služby, prenájom nehnuteľností, prenájom zariadení, budov a objektov, reklamné a marketingové služby.

Z vymedzeni

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály