Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Aktivity SKDP v roku 2013 a novela zákona o daňových poradcoch od 1. januára 2014

Dátum: Rubrika: Aktuálne

Slovenská komora daňových poradcov (ďalej len „SKDP“) je profesijnou stavovskou organizáciou, ktorá združuje daňových poradcov zapísaných v zozname vedenom komorou na základe osobitného zákona č. 78/1992 Zb. o daňových poradcoch a Slovenskej komore daňových poradcov v z. n. p. (vznikla v roku 1992 a sídlo má v Banskej Bystrici). Jej aktivity vychádzajú v podstate z postavenia a činnosti daňových poradcov.

Medzi hlavné činnosti SKDP patrila aj v roku 2013 príprava nových daňových poradcov (organizuje sa dvakrát ročne). Na príprave nových daňových poradcov sa podieľa aj dcérska spoločnosť Akadémia daňových poradcov, s. r. o., so sídlom v Bratislave, ktorú SKDP v r. 1995 zriadila so svojou 100 %-nou kapitálovou účasťou. Táto spoločnosť je orientovaná aj na organizáciu vzdelávacej činnosti, a to nielen pre daňových poradcov − členov komory, ale aj pre iné skupiny odborníkov pre podnikateľskú sféru.

SKDP má vlastný vnútorný informačný systém („IS“) Baltazár, ktorý je sprístupnený jej členom prostredníctvom siete Internet. V sídle komory a v jej regionálnych komorách sa do tohto systému pravidelne vkladajú informácie potrebné k činnosti daňových poradcov, ktorí čerpajú tieto informácie z centrálne uložených databáz. Takéto riešenie je neobvyklé aj vo vyspelých európskych krajinách. V tomto smere riešenie patrí k najpokrokovejším riešeniam v sprístupňovaní informácií relevantných pre činnosť daňových poradcov. Okrem toho môžu daňoví poradcovia získavať informácie aj z portálu www.skdp.sk, na ktorý sú denne umiestňované odborné informácie, ako sú napríklad novinky z legislatívneho proc

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály