Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Zmeny v postupoch účtovania v jednoduchom účtovníctve

Rubrika: Jednoduché účtovníctvo

V postupoch účtovania v jednoduchom účtovníctve nadobudli účinnosť od 1. januára 2011 tri zmeny, ktoré autor uvádza vo svojom článku.

Pod číslom 458/2010 Z. z. bolo v Zbierke zákonov uverejnené Oznámenie MF SR o vydaní opatrenia z 30. novembra 2010 č. MF/25065/2010-74, ktorým sa mení a dopĺňa opatrenie MF SR z 13. decembra 2007 č. MF/27076/2007-74, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovaniaa podrobnosti o usporiadaní, označovaní a obsahovom vymedzení položiek účtovnej závierky pre účtovné jednotky účtujúce v sústave jednoduchého účtovníctva, ktoré podnikajúalebo vykonávajú inú samostatnú zárobkovú činnosť, ak preukazujú svoje výdavky vynaložené na dosiahnutie, zabezpečenie a udržanie príjmov na účely zistenia základu dane z príjmov v z. n. p. Opatrenie nadobudlo účinnosť 1. januára 2011 a bolo uverejnené vo Finančnom spravodajcovi č. 11/2010. Opatrenie nie je rozsiahle, obsahuje len 3 zmeny v postupoch účtovania:

  1. V § 6 ods. 11 sa na konci pripája táto veta: „Ak sú ceniny určené na priamu spotrebu bezodkladne po ich obstaraní, v knihe cenín sa neúčtujú.“. Aktuálne znenie ustanovenia § 6 ods. 11 je po tejto
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály