Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Zdaniteľnosť náhrad poskytnutých zamestnancovi za používanie vlastného náradia

Dátum: Rubrika: Daň z príjmov

Článok sa zaoberá len problematikou posúdenia zdaniteľnosti náhrad z pohľadu zamestnanca, ktoré zamestnávateľ poskytne zamestnancovi za používanie vlastného náradia, zariadenia a predmetov potrebných na výkon práce, ak ich zamestnanec využíva pri práci so súhlasom zamestnávateľa.

V praxi sa prevažne stretávame s tým, že zamestnávateľ zabezpečuje vo vlastnej réžii nákup náradí, zariadení alebo predmetov, ktoré zamestnanec používa pri svojej práci. Výnimkou sú situácie, keď sa zamestnávateľ so zamestnancom dohodne, že si ich zabezpečí zamestnanec na vlastné náklady a zamestnávateľ mu za používanie týchto vecí vyplatí náhradu. Podľa § 145 ods. 2 Zákonníka práce, zamestnávateľ poskytuje za podmienok dohodnutých v kolektívnej zmluve alebo v pracovnej zmluve zamestnancovi náhrady za používanie vlastného náradia, ­vlastného zariadenia a vlastných predmetov potrebných na výkon práce, ak ich využíva s jeho súhlasom. V ­zákone č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. (ďalej „ZDP“) v tejto súvislosti je upravená nielen problematika týkajúca sa výdavkov zamestnávateľa, ale aj problematika zdanenia prijatých plnení u zamestnanca.

V článku sa budeme zaoberať len problematikou posúdenia zdaniteľnosti náhrad z pohľadu zamestnanca, ktoré zamestnávateľ poskytne zamestnancovi za používanie vlastného náradia, zariadenia a predmetov potrebných na výkon práce, ak ich zamestnanec využíva pri práci so súhlasom zamestnávateľa.

Podľa ustanovenia § 5 ods. 5 písm. f) ZDP predmetom dane nie je náhrada za používanie vlastného náradia, zariadenia a predmetov potrebných na výkon práce podľa osobitného predpisu, ak výška náhrady je určená na základe kalkulácie skutočných výdavkov. To znamená, že ak zamestnávateľ pri stanovení sumy náhrady za používanie vlastného náradia, zariadenia a predmetov potrebných na výkon práce vychádza zo skutočných výdavkov, potom takto vypočítaná náhrada sa zamestnancovi nezdaní. Medzi skutočné výdavky na predmety potrebné na výkon práce patria nielen výdavky spojené s používaním tohto predmetu, ako je napr. spotreba pohonných hmôt, spotreba elektrickej energie, ale medzi takéto výdavky možno zahrnúť aj sumu, za ktorú daňovník predmet obstaral.

Príklad č. 1:
Zamestnávateľ zaoberajúci sa finančným poradenstvom sa so svojim zamestnancom dohodol (v pracovnej zmluve), že zamestnanec bude pri výkone svojej práce používať vlastný počítač. Ďalej sa dohodli, že za uvedené, bude zamestnávateľ zamestnancovi poskytovať finančnú náhradu, ktorá bude pozostávať z nasledovných súm:

  • výdavky zamestnanca súvisiace s ob­staraním po
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály