Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Zákon o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a ďalšie súvisiace zmeny

Rubrika: Právo pre ekonómov

Zákon č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorým sa taxatívne vymedzuje, čo sa rozumie nelegálnou prácou a nelegálnym zamestnávaním, nadobudol účinnosť dňa 1. apríla 2005.

 

Zákon č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o nelegálnej práci“), ktorým sa taxatívne vymedzuje, čo sa rozumie nelegálnou prácou a nelegálnym zamestnávaním, nadobudol účinnosť dňa 1. apríla 2005.

Týmto zákonom sa ustanovuje zákaz vykonávania nelegálnej práce a nelegálneho zamestnávania, ako aj zabezpečenie výkonu kontroly a postihu za porušenie zákazu nelegálnej práce a nelegálneho zamestnávania. Uvedený zákon mení aj ďalšie dôležité právne normy, pričom niektoré nadobúdajú účinnosť 1. 4. 2005 a niektoré až 1. 2. 2006.

Čl. 1 – zákon o nelegálnej práci

§ 1 zákona o nelegálnej práci

Príslušné ustanovenie vymedzuje predmet úpravy zákona, ktorým je vymedzenie nelegálnej práce a nelegálneho zamestnávania, ustanovenie zákazu vykonávania nelegálnej práce a nelegálneho zamestnávania, ako aj výkon kontroly a postih za porušenie zákazu nelegálnej práce a nelegálneho zamestnávania.


§ 2 zákona o nelegálnej práci

Nelegálna práca sa vymedzuje ako závislá práca, ktorú vykonáva fyzická osoba pre právnickú osobu alebo fyzickú osobu, ktorá je podnikateľom [napr. podľa zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov – ďalej len „živnostenský zákon“] a

  • nemá s právnickou osobou alebo s fyzickou osobou, ktorá je podnikateľom, založený pracovnoprávny vzťah podľa osobitného predpisu (podľa Zákonníka práce), t. j. na základe písomnej pracovnej zmluvy alebo na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru, ktorými sú dohoda o vykonaní práce a dohoda o brigádnickej práci študentov,
  • je cudzincom a nemá povolenie na prechodný pobyt na účely zamestnania a povolenie na zamestnanie, ak to vyžaduje osobitný predpis a ak medzinárodná zmluva, ktorou je SR viazaná, neustanovuje inak, alebo
  • je uchádzačom o zamestnanie a nesplní oznamovaciu povinnosť podľa § 34 ods. 4 zákona o službách zamestnanosti. To znamená, že uchádzač o zamestnanie je povinný osvedčovať rozhodné skutočnosti pre vedenie v evidencii uchádzačov o zamestnanie pri podávaní žiadosti o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie a je taktiež povinný do troch pracovných dní písomne oznámiť úradu práce, sociálnych vecí a rodiny každú zmenu oproti predchádzajúcemu zápisu v evidencii uchádzačov o zamestnanie.

Nelegálnou prácou je aj práca, ktorú vykonáva fyzická osoba pre právnickú osobu alebo fyzickú osobu, ktorá je podnikateľom a nemá s právnickou osobou alebo s fyzickou osobou, ktorá je podnikateľom, založený právny vzťah podľa osobitného predpisu, t. j. podľa Obchodného zákonníka.

Nelegálne zamestnávanie sa vymedzuje ako zamestnávanie právnickou osobou alebo fyzickou osobou, ktorá je podnikateľom (napr. podľa živnostenského zákona), ak využíva závislú prácu:

  • fyzickej osoby a nemá s ňou založený pracovnoprávny vzťah podľa osobitného predpisu (podľa Zákonníka práce), t. j. na základe písomnej pracovnej zmluvy alebo na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru, ktorými sú dohoda o vykonaní práce a dohoda o brigádnickej práci študentov,
  • fyzickej osoby, má s ňou založený pracovnoprávny vzťah podľa Zákonníka práce a nesplnila oznamovaciu povinnosť voči Sociálnej poisťovni podľa § 231 ods. 1 písm. b) zákona o sociálnom poistení, t. j. pred vznikom nemocenského poistenia, dôchodkového poistenia a poistenia v nezamestnanosti, najneskôr však pred začatím výkonu činnosti zamestnanca,
  • cudzinca, ktorý nemá povolenie na prechodný pobyt na účely zamestnania a povolenie na zamestnanie, ak to vyžaduje osobitný predpis (§ 21 ods. 2 a § 22 zákona o službách zamestnanosti) a ak medzinárodná zmluva, ktorou je SR viazaná, neustanovuje inak.

Nelegálnym zamestnávaním je aj zamestnávanie právnickou osobou alebo fyzickou osobou, ktorá je podnikateľom, ak využíva prácu fyzickej osoby a nemá s ňou založený právny vzťah podľa osobitného predpisu, t. j. podľa Obchodného zákonníka.

Za nelegálne zamestnávanie na účely tohto zákona sa považuje aj sprostredkovanie zamestnania spôsobom, ktorý nie je v súlade so zákonom o službách zamestnanosti. 

§ 3 zákona o nelegálnej práci

Uvedené ustanovenie vymedzuje výslovný zákaz vykonávania nelegálnej práce a nelegálneho zamestnávania.

§ 4 zákona o nelegálnej práci

Prevádzkovateľovi informačných prostriedkov v záujme odstránenia nelegálneho poskytovania prác osobami, ktoré svoju nelegálnu činnosť ponúkajú prostredníctvom informačných prostriedkov podľa zákona č. 81/1966 Zb. o periodickej tlači a o ostatných hromadných informačných prostriedkoch v znení neskorších predpisov a podľa zákona č. 147/2001 Z. z. o reklame a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, t. j. prostredníctvom novín, časopisov a iných médií, sa ukladá povinnosť na požiadanie bezplatne oznámiť kontrolnému orgánu meno a adresu alebo názov a sídlo objednávateľa ponuky.

§ 5 zákona o nelegálnej práci

V ustanovení zákonodarca ustanovuje kontrolné orgány na vykonávanie kontroly nelegálnej práce a nelegálneho zamestnávania, ktorými sú:

  • inšpektoráty práce,
  • Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny a
  • úrady práce, sociálnych vecí a rodiny.

Touto kontrolou nie sú dotknuté kontrolné oprávnenia iných orgánov podľa osobitných predpisov, napr. podľa živnostenského zákona, zákona o sociálnom poistení, zákona o zdravotnej starostlivosti, zákona č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, dohľade nad zdravotnou starostlivosťou a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Kontrolný orgán a orgán vykonávajúci kontrolu podľa osobitného predpisu, napr. Sociálna poisťovňa, majú povinnosť pri vykonávaní kontroly nelegálnej práce a nelegálneho zamestnávania spolupracovať a poskytovať si potrebné informácie v rozsahu svojej pôsobnost

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály