Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Transferové ocenenie a výpožička automobilu

Dátum: Rubrika: Naša poradňa

Spoločník fyzickej osoby (FO) na základe zmluvy o výpožičke poskytne firme vlastné motorové vozidlo bezplatne na používanie. Spoločník je vlastníkom tohto automobilu ako FO nepodnikateľ, automobil nie je zaradený nikde v obchodnom majetku. Považuje sa toto za kontrolovanú transakciu z hľadiska transferového oceňovania? Je potrebné vypracovať transferovú dokumentáciu?

Podmienky pre uplatnenie princípov transferového oceňovania na kontrolované transakcie sú vymedzené v príslušných ustanoveniach zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. (ďalej len „ZDP“) [§ 2 písm. n), o), p), r), ab), § 17 ods. 5 a 6, § 18].

Podmienky pre vedenie súvisiacej dokumentačnej povinnosti na kontrolované transakcie sú vymedzené v usmernení Ministerstva financií Slovenskej republiky č. MF/019153/2018-724 o určení obsahu dokumentácie podľa § 18 ods. 1 ZDP (ďalej len „usmernenie“). Podľa usmernenia sa dokumentácia vedie o použitej metóde na účely zistenia rozdielu cien alebo podmienok v kontrolovaných transakciách, ktoré by sa po

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály