Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Stravovanie zamestnanca s bezlepkovou diétou

Rubrika: Naša poradňa

Stravovanie zamestnanca s bezlepkovou diétou Ako má postupovať organizácia s vlastnou stravovacou jednotkou v prípade zamestnanca, ktorého zdravotný stav vyžaduje bezlepkovú stravu? Ide o drahú stravu, preto ju nemožno zabezpečiť pre zamestnanca ani v najbližšom okolí. Navyše zamestnanec cestuje priemerne 10-krát za mesiac aj na vysunuté pracovisko vzdialené 25 km.


Ako má postupovať organizácia s vlastnou stravovacou jednotkou v prípade zamestnanca, ktorého zdravotný stav vyžaduje bezlepkovú stravu? Ide o drahú stravu, preto ju nemožno zabezpečiť pre zamestnanca ani v najbližšom okolí. Navyše zamestnanec cestuje priemerne 10-krát za mesiac aj na vysunuté pracovisko vzdialené 25 km.
 
Zákonník práce v § 152 stanovuje zamestnávateľovi povinnosť zabezpečovať zamestnancom vo všetkých pracovných zmenách poskytovanie stravy podávaním jedného spravidla teplého hlavného jedla a k nemu vhodného nápoja.
 
Stravovanie zamestnancov je možné zabezpečovať rôznymi spôsobmi, predovšetkým však poskytovaním stravy vo vlastnom stravovacom zariadení (závodnej jedálni) alebo v stravovacom zariadení iného zamestnávateľa v blízkosti pracoviska. Treťou možnosťou je zabezpečovanie stravovania zamestnancov sprostredkovane poskyto
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály