Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Smernica k mzdovému a prémiovému poriadku

Dátum: Rubrika: Vnútropodnikové smernice

S cieľom účinnej a jednotnej implementácie vnútropodnikových pravidiel a nástrojov ekonomického riadenia spoločnosti vydávajú smernicu k mzdovému a prémiovému poriadku. Účelom smernice je riadenie odmeňovania zamestnancov za vykonanú prácu a riadenie hmotnej zainteresovanosti zamestnancov na dosiahnutých výsledkoch hospodárenia.

 

ABC, s. r. o., Žilina

Smernica č. 17/200x – Mzdový a prémiový poriadok

Vypracovala: Ing. Mária Pekná – vedúca Odboru riadenia miezd (autorka a správkyňa predpisu)
Dňa: 18. 1. 200x
Podpis:
                                                                           Schválil: Ing. Gustáv Lička – ekonomický riaditeľ
                                                                           Dňa: 20. 1. 200x
                                                                           Podpis:
Číslo výtlačku:
Dátum vydania:
 
A. Úvodné ustanovenia
1. Účel a dôvod vydania predpisu
S cieľom účinnej a jednotnej implementácie vnútropodnikových pravidiel a nástrojov ekonomického riadenia spoločnosť ABC, s. r. o., Žilina (ďalej len „spoločnosť“) vydáva smernicu Mzdový a prémiový poriadok. Účelom smernice je riadenie odmeňovania zamestnancov za vykonanú prácu a riadenie hmotnej zainteresovanosti zamestnancov na dosiahnutých výsledkoch hospodárenia. Cieľom smernice je vymedziť ukazovatele hmotnej zainteresovanosti do konkrétnej zodpovednosti jednotlivých okruhov zamestnancov a jednotlivých zamestnancov a posilniť kolektívnu hmotnú zainteresovanosť zamestnancov. Hmotná stimulácia zamestnancov spoločnosti sa uplatňuje v zmysle platných ustanovení Zákonníka práce a s ním súvisiacich právnych predpisov. Tento vykonávací predpis je súčasťou interného riadiaceho a kontrolného systému spoločnosti.

2.
Definícia pojmov
  1. Hospodárske stredisko (HS) – odborný útvar alebo stupeň riadenia (prevádzka, sklad, dielňa a pod.), pre ktorý je možné definovať:
    • predmet činnosti a presne zmerateľné hmotné vstupy a výstupy,
    • jednoznačné ekonomické ciele,
    • jednoznačné organizačné a informačné vzťahy na okolie,
    • rozpočet nákladov a výkonov, na plnení ktorého je stredisko hmotne zainteresované.
  1. Nákladové stredisko (NS) – predstavuje technický prostriedok interného plánovania a účtovníctva. NS sú riadené plánom nákladov a jeho kontrolou a v oblasti ekonomických nástrojov výsledkom hospodárenia ako rozdielom medzi plánovanými a skutočnými nákladmi. Na plnení nákladov sú NS hmotne zainteresované.
  2. Kolektívna hmotná zainteresovanosť – je charakterizovaná tým, že príslušné HS je tvorené kolektívom zamestnancov, ktorí môžu mať rôzne funkčné zaradenie. Pritom v príslušnom HS existuje vedúci HS, ktorý prerozdeľuje objem nadtarifných prostriedkov pridelených uvedenému HS.
  3. Individuálna hmotná zainteresovanosť – ak je HS tvorené jedným zamestnancom, ktorému objem nadtarifných prostriedkov určí priamy nadriadený uvedeného HS.
 
3. Súvisiace predpisy
  1. Aktívne derogácie – zrušuje sa Smernica č. 21/1998 – Hmotná zainteresovanosť.
  2. Pasívne derogácie – žiadne.
  3. Nadradené predpisy – Zákonník práce.
 
B. Všeobecné a osobitné ustanovenia
1. Tarifné triedy (TT)
  • TT vyjadrujú súhrn kvalifikačných predpokladov, pracovnej náročnosti a podiel zodpovednosti na riadení konkrétnej pracovnej činnosti. Uplatňujú sa prostredníctvom tarifno-kvalifikačného katalógu (TKK). TKK zabezpečuje základnú diferenciačnú funkciu podľa náročnosti práce. Ďalšia stimulácia na dosiahnutých výsledkoch práce je zabezpečovaná systémom nadtarifných zložiek, prípadne špeciálnou hmotnou zainteresovanosťou.
  • Zamestnanec sa zaraďuje na základe zaraďovacieho a mzdového dekrétu (príloha č. 1a a 1b), v ktorom je dojednaný druh práce a pracovná činnosť podľa TKK s priradením určitej TT. TT pre určitú pracovnú činnosť podľa TKK je maximálna. Je v kompetencii generálneho riaditeľa a odborného riaditeľa zaradiť zamestnanca do TT o dva stupne nižšie vo väzbe na jeho výkonnosť, disponibilné zdroje úseku, prípadne ďalšie skutočnosti.
  • V prípade, že nie je špecifikované mzdové zaradenie pre niektorú pracovnú činnosť v TKK, odborný riaditeľ zašle generálnemu riaditeľovi príslušnú náplň práce a žiadosť na schválenie mzdového zaradenia.
  • Každá pracovná pozícia v spoločnosti je označená 5-miestnym číselným kódom. Štruktúra kódu a význam jednotlivých pozícii je takýto:
    X   XX  XX
                    
                            tarifná trieda (TT)
                      poradové číslo pracovnej činnosti v rámci funkcie
              druh práce
  • Pracovné činnosti zamestnancov v spoločnosti sú rozčlenené podľa druhu práce do 4 základných skupín: zamestnanec v nástupnej praxi, pomocnoobslužný zamestnanec (POZ), obchodnoprevádzkový zamestnanec (OPZ) a technickohospodársky zamestnanec (THZ).
  • Pre uvedené skupiny sú v 5-miestnom číselnom kóde na prvej pozícii vľavo vyhradené číslice 0 až 3. Prehľad pracovných pozícií s číslovaním je uvedený v prílohe č. 2 tejto smernice. Pre každú pracovnú pozíciu je pridelený stupeň náročnosti práce (StNP) v zmysle § 120 ods. 3 Zákonníka práce a prílohy k Zákonníku práce.
  • Podľa miery zložitosti sú práce zaradené do 8 TT. Zamestnancom v TT 1 a 2 prináleží hodinová mzda. Zamestnancom v TT 3 až 8 a zamestnancom v nástupnej praxi prináleží mesačná mzda. Mesačná mzda zamestnancov zaradených v TT 3 až 8 a zamestnancov v nástupnej praxi je stanovená na maximálnu pracovnú dobu stanovenú zákonom (na základe platných ustanovení Zákonníka práce).
  • Pri rozhodovaní o zvyšovaní prémií a osobného ohodnotenia je kompetentná osoba povinná v zmysle stanovených limitov pre príslušnú TT uprednostniť zvyšovanie prémiovej zložky mzdy a až následne pristúpiť k zvyšovaniu osobného ohodnotenia. Priznanie osobného ohodnotenia, ako aj jeho výška závisí od dĺžky doby zamestnania príslušného zamestnanca v spoločnosti, od jeho dosahovaných pracovných výsledkov a zvládnutia kvalifikačných skúšok.

Zamestnanci s hodinovou mzdou (v Sk/hod.): 

Tarifná
trieda
Základná
tarifná
sadzba
Osobné ohodnotenie – rozpätie
Prémie – rozpätie
Hodinová mzda spolu
od
do
od
do
od
do
(b + c + e)
(b + d + f)
a
b
c
d
e
f
g
h
1
35,0
0
19,8
0
23,5
35,0
78,3
2
36,8
0
33,9
0
26,2
36,8
96,9


Zamestnanci s mesačnou mzdou (v Sk):
  

Tarifná
trieda
Základná
tarifná
sadzba
Osobné ohodnotenie – rozpätie
Prémie – rozpätie
Mesačná mzda spolu
od
do
od
do
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály