Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Postup pri výkone zrážok zo mzdy (1. časť)

Dátum: Rubrika: Poistné, odvody a mzdy Zo seriálu: Postup pri výkone zrážok zo mzdy

Každý rok, v zúčtovaní mzdy za júl (po prvýkrát pri spracovaní miezd v auguste), je zamestnávateľ povinný zaregistrovať novoustanovené sumy životného minima na účely výkonu zrážok zo mzdy. V tomto roku tomu tak nebolo. Vzhľadom na to, že bola zaznamenaná deflácia cien a nenaplnili sa podmienky ustanovené v zákone č. 601/2003 Z. z. o životnom minime a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „zákon o životnom minime“) tak, aby bola suma životného minima zvýšená, NR SR schválila 24. 6. 2014 zákon č. 184/2014 Z. z., ktorý novelizuje zákon o životnom minime. Zámerom tejto novely je modifikácia valorizačného mechanizmu tak, aby sumy životného minima boli garantované aspoň vo výške naposledy vykonanej úpravy. V súlade s touto novelizačnou zmenou sa neuplatnil pôvodný valorizačný mechanizmus, takžesuma životného minima sa k 1. 7. 2014 nezmenila.

V tomto príspevku – na pokračovanie, Vám prinášame podrobne spracovanú problematiku zrážok zo mzdy tak, ako ich je potrebné vykonávať v súlade s platnou sumou životného minima, ktoré bolo us­tanovené opatrením ­MPSVR SR č. 186/2013 Z. z. o úprave súm životného minima na obdobie od 1. 7. 2013 do 30. 6. 2014, ale v súlade so zákonom č. 184/2014 Z. z. zostáva naďalej v platnosti.

V článku uvádzame príklady výpočtu súm zrážok zo mzdy, podľa výšky životného minima, ktorá je ustanovená na obdobie od 1. 7. 2014 do 30. 6. 2015.

Legislatívny rámec výkonu zrážok zo mzdy

Zrážky zo mzdy predstavujú zásah do práv zamestnanca. Za ich správny výpočet zodpovedá zamestnávateľ. Postup pri ich výkone v mzdovej učtárni sa riadi príslušnými právnymi predpismi.

Zamestnávateľ je povinný realizovať zrážky zo mzdy podľa:

  • nariadenia vlády SR č. 268/2006 Z. z. o rozsahu zrážok zo mzdy pri výkone rozhodnutia v z. n. p. (ďalej len „nariadenie vlády“),
  • zákona č. 311/2001 Z. z., Zákonníka práce v z. n. p.,
  • zákona NR SR č. 233/1995 Z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti v z. n. p. (ďalej len „exekučný poriadok“),
  • zákona č. 99/1963 Zb. Občianskeho súdneho poriadku v z. n. p. (ďalej len „občiansky súdny poriadok“),
  • zákona NR SR č. 563/2009 Z. z. o správe daní v z. n. p. (ďalej len „daňový poriadok“),
  • zákona č. 40/1964 Zb., Občianskeho zákonníka v z. n. p. (ďalej len „Občiansky zákonník“).

Exekúciu zrážkou zo mzdy zamestnanca podľa exekučného poriadku občianskeho súdneho poriadku, daňového poriadku a Občianskeho zákonníka môže zamestnávateľ vykonať tak, že dodrží ustanovenia nariadenie vlády, ale až potom, čo zabezpečí odvod povinných zrážok zo mzdy zamestnanca podľa § 131 ods.1 a ods. 2 písm. a) Zákonníka práce.

Zrážky zo mzdy je možné vykonávať len v rozsahu ustanovenom v nariadení vlády. Podľa právneho predpisu, ktorý určuje podstatu a upravuje výpočet a realizáciu zrážky v praxi, rozlišujeme:

  • exekúciu pri výkone rozhodnutia prostredníctvom súdneho výkonu podľa občianskeho súdneho poriadku alebo exekučného poriadku a
  • daňovú exekúciu podľa daňového poriadku.

Pri výkone rozhodnutia prostredníctvom súdneho výkonu rozhodnutia podľa občianskeho súdneho poriadku a exekučného poriadku sa používajú tieto základné pojmy:

  • Platiteľ mzdy – zamestnávateľ, ktorý prijme zamestnanca alebo už zamestnáva zamestnanca, u ktorého je potrebné realizovať zrážky zo mzdy pri výkone rozhodnutia.
  • Povinný – zamestnanec, u ktorého je potrebné realizovať zrážky zo mzdy pri výkone rozhodnutia v prospech inej fyzickej alebo právnickej osoby.
  • Oprávnený – fyzická alebo právnická osoba v prospech ktorej sa výkon rozhodnutia realizuje.

Exekúcia je aktom donútenia. Vykonáva sa podľa viacerých právnych noriem a rôznymi spôsobmi. Exekúcia na peňažné plnenie sa veľmi často uskutočňuje zrážkami zo mzdy a iných príjmov zamestnanca (ďalej aj „povinný“) v prípade, ak má pravidelný príjem z pracovnej alebo inej činnosti, pretože je ňou možné najľahšie dosiahnuť uspokojenie peňažnej pohľadávky fyzickej alebo právnickej osoby, v prospech ktorej sa výkon rozhodnutia realizuje (ďalej aj „oprávnený“).

Zamestnávateľ povinného (ďalej aj „platiteľ mzdy“) nie je účastníkom exekučného konania, ale pri exekúcii zrážkami zo mzdy má podstatnú úlohu. Doručením príkazu na začatie exekúcie mu vzniká povinnosť vykonávať zrážky zo mzdy povinného a povinnému ich nevyplácať.

Zrážkami zo mzdy a iných príjmov je najľahšie dosiahnuť uspokojenie peňažnej pohľadávky oprávneného v prípade, kde ako povinný vystupuje fyzická osoba, ktorá má pravidelný príjem z pracovnej alebo inej činnosti.

Obsah nariadenia vlády

Základnou právnou normou, ktorou sa riadi výpočet súm zrážok zo mzdy je nariadenia vlády, ktoré bolo naposledy novelizované zákonom č. 216/2013 Z. z. ku dňu 1. 11. 2013 (ďalej len „novela nariadenia vlády“).

Poznámka: Hlavným cieľom novely nariadenia vlády bolo zaviesť úpravu výkonu zrážok tak, aby zaručila vyššiu ochranu pri exekúciách pre poberateľov dôchodkových dávok z toho dôvodu, že sa (podľa informácií Sociálnej poisťovne) za posledné 4 roky počet exekučných konaní voči tejto kategórie osôb zvýšil o 140 % a stále rastie.

Nariadenie vlády ustanovuje odvodzovať základnú sumu, ktorá sa nesmie povinnému zraziť z jeho mesačnej mzdy od výšky životného minima na jednu plnoletú osobu. Jeho výška je opatrením ­MPSVR SR č. 186/2013 Z. z. o úprave súm životného minima na obdobie od 1. 7. 2013 do 30. 6. 2014 a novelou zákona o životnom minime zákonom č. 184/2014 Z. z. ustanovená vo výške 198,09 € / mesiac.

Zavedenie vyššej exekučnej ochrany pre poberateľov dôchodkových dávok od 1. 11. 2013

Novelou nariadenia vlády sa osobitne upravila (zvýšila na 100 % životného minima) základná suma, ktorú nie je možné zraziť poberateľom dôchodkových dávok. Od 1. 11. 2013:

  • sa zabezpečila vyššia ochrana pre vybranú skupinu fyzických osôb, ktoré už nie sú ekonomicky aktívne a vzhľadom na svoj zdravotný stav a dosiahnutý vek si nemôžu privyrobiť a zlepšiť si tak svoju finančnú situáciu,
  • zaviedla možnosť výkonu zrážok z príjmov páchateľov vybraných priestupkov,
  • spresnilo sa zaokrúhľovanie mzdových parametrov, ktoré sa používajú pri výpočte zrážok zo mzdy pri výkone rozhodnutia.

Realizácia zrážok zo mzdy od 1. 11. 2013 pri výkone rozhodnutia o uložení pokuty za vybrané priestupky

V zmysle ustanovenia § 2b nariadenia vlády sa zaviedla možnosť vykonať rozhodnutie o uložení pokuty za priestupok zrážkami z dávok alebo príspevkov, ak zákon neustanoví inak. Ak bude postihovaný príjem alebo dôchodková dávka páchateľa priestupku, nepostihnuteľná suma na povinného, ktorú mu nemožno zraziť, bude vo výške 50 % zo životného minima na plnoletú fyzickú osobu platného v príslušnom mesiaci. Od 1. 11. 2013 je to suma 99,04 €.

Poznámka: Dôvodom tejto úpravy, ktorá má za následok zníženie hranice chráneného príjmu páchateľa vybraného priestupku, je zvýšiť účinok postihu, ale súčasne preventívne pôsobiť k predchádzaniu, resp. zamedzeniu páchaniu priestupkov. Ide o priestupky, ktorých účinný postih je v záujme spoločnosti a zdravého vývinu maloletých detí, napríklad, priestupok:
• proti verejnému poriadku,
proti občianskemu spolunažívaniu,
proti majetku a priestupok ohrozenia výchovy a vzdelávania dieťaťa alebo zanedbania starostlivosti o povinnú školskú dochádzku dieťaťa,
na úseku zdravotníctva,
úmyselne umožňovať požívať alkoholický nápoj alebo užívať iné návykové látky osobe mladšej ako 18 rokov, ak tým ohrozuje jej telesný alebo mravný vývoj.

Nariadenie vlády v § 1 ustanovuje:

  1. Základná suma, ktorá sa nesmie zraziť povinnému z jeho mesačnej mzdy v zmysle § 278 ods. 1 občianskeho súdneho poriadku a § 70 ods. 1 exekučného poriadku, je 60 % zo životného minima
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály