Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Ochrana súkromia na pracovisku

Dátum: Rubrika: Právo pre ekonómov

Článok je zameraný na práva zamestnancov a povinnosti zamestnávateľov, ktorí na ochranu svojho majetku alebo kontrolu pracovnej morálky uplatňujú sledovanie pracoviska rôznymi spôsobmi.

Predmetom tohto článku je informovať zamestnávateľov a zamestnancov o tom, či môže zamestnávateľ sledovať svojich zamestnancov na pracovisku a ak áno, akým spôsobom.

Ochranu súkromia rieši nielen zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v z. n. p. (ďalej len „Zákonník práce“), ale aj Ústava Slovenskej republiky – právo na ochranu súkromia a medzinárodné dohovory.

Ochrana osobných údajov patrí do oblasti ochrany ľudských práv a slobôd. Právo na ochranu osobných údajov nám zaručuje aj Ústava Slovenskej republiky, podľa ktorej: „Každý má právo na ochranu pred neoprávneným zhromažďovaním, zverejňovaním alebo iným zneužívaním údajov o svojej osobe“ (Článok 19 ods. 3). Toto ústavné právo, je upravené v ďalších právnych predpisoch, medzi ktorými má osobitné postavenie zákon č. 428/2002 Z. z. o ochrane osobných údajov v z. n. p. (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“).

Podľa zákona o ochrane osobných údajov osobnými údajmi sú údaje týkajúce sa určenej alebo určiteľnej fyzickej osoby, pričom takou osobou je osoba, ktorú možno určiť priamo alebo nepriamo, najmä na základe všeobecne použiteľného identifikátora alebo na základe jednej či viacerých charakteristík alebo znakov, ktoré tvoria jej fyzickú, fyziologickú, psychickú, mentálnu, ekonomickú, kultúrnu alebo sociálnu identitu (§ 3).

Pre spresnenie k pojmu osobný údaj je zaujímavé aj „Stanovisko 4/2007 k pojmu osobné údaje“, ktoré vypracovala a prijala dňa 20. 06. 2007 pod číslom WP 136 pracovná skupina pre ochranu údajov zriadená podľa článku 29 Smernice Európskeho parlamentu a Rady 95/46/ES z 24. 10. 1995. Slovenské znenie smernice sa nachádza na internetovej stránke Úradu na ochranu osobných údajov SR www.pdp.gov.sk v časti Hlavná stránka – Legislatíva a stanovisko nájdete v časti Linky – Dokumenty prijaté WP 29“. Poukazujem na široký prístup Európskeho súdneho dvora, ktorý v rozsudku C-101/2001 zo 6.11.2003 (Lindqvist), bod 24 uviedol: „Pojem osobné údaje používaný v Článku 3 ods. 1 smernice 95/46/ES sa podľa definície v jej Článku 2 písm. a) vzťahuje na akúkoľvek informáciu týkajúcu sa identifikovanej alebo identifikovateľnej fyzickej osoby. Pojem sa nepochybne vzťahuje na meno osoby v spojitosti s jej telefónnym číslom alebo informáciami o jej pracovných podmienkach alebo záľubách“ (strana 7 odkaz 7 Stanoviska 4/2007 k pojmu osobné údaje).

Každý zamestnávateľ spracúva osobné údaje svojich zamestnancov v informačnom systéme personálnej agendy za účelom vedenia personálnej a mzdovej agendy.

Zamestnávateľ je na účely zákona o ochrane osobných údajov prevádzkovateľom, kde právnym podkladom spracúvania osobných údajov je ustanovenie § 7 ods. 4 písm. b) zákona o ochrane osobných údajov, ktoré hovorí: „bez súhlasu možno spracúvať, ak je spracúvanie osobných údajov nevyhnutné na plnenie zmluvy, v ktorej vystupuje dotknutá osoba ako jedna zo zmluvných strán“. Účel a prostriedky spracúvania osobných údajov ustanovujú osobitné zákony, ako je napr. Zákonník práce, ale aj ostatné predpisy upravujúce sociálne zabezpečenie, zdravotné poistenie, ale tiež aj zdaňovanie.

Upozornenie: V praxi je veľmi často v pracovnej zmluve uvedené ustanovenie, v ktorom zamestnanec dáva zamestnávateľovi súhlas na spracúvanie osobných údajov za účelom vedenia personálnej a mzdovej agendy. Takéto ustanovenie je nielen zbytočné, ale aj protiprávne.

Podľa Čl. 11 Zákonníka práce môže zam

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály